L'àlbum 'Vitamina D' veu la llum aquest divendres 15 de març

Energia solar i «Vitamina D», la nova injecció musical d'Eduard Gener

Text: Enderrock. Foto: Erika Escudero
Quan més el necessitem, Eduard Gener apareix per portar-nos el sol a casa. Aquest dimarts els núvols van dissipar-se, perquè el músic solsoní va estrenar la cançó i el videoclip de "Vitamina D", l'enèrgic tema que posa nom al seu tercer treball, Vitamina D (RGB Suports 2019), i que veu la llum justament avui, un altre dia net i clar! L'avançament audiovisual de l'artista és tota una injecció d'energia, un bon substitut del cafè per encarar el dia i també una celebració de l'amor. Aquest videoclip de paisatges urbans és la carta de presentació d'un disc que suposa la tercera referència de la seva trajectòria en solitari. El treball està format per nou temes més, que el solsoní apunta que són breus, sense guitarres i amb lletres divertides. Gener el defineix com "un àlbum positiu però amb certa ironia". 

De fet, el cantant explica que aquest llarga durada gira al voltant del concepte del jezz, un terme que ha creat per descriure la seva sonoritat pròpia, que es basa en el jazz i la música negra. A més de ser la marca de la seva música, però, Jezz és també el nom del seu estudi, on ha enregistrat i produït ell mateix tot el treball. 

Als directes Eduard Gener no anirà sol, sinó que s'acompanyarà dels reputats Vic Moliner i Andreu Moreno. La data de presentació del disc serà el mateix 15 de març a la FNAC d'El Triangle de Barcelona, i el 5 d'abril, amb la primavera encetada, visitarà la Casa Gràcia per ensenyar en directe la seva flamant Vitamina D.