García engegarà l'edició 57 del festival de Sant Feliu de Guíxols, que se celebrarà des de principi de juliol fins a meitat d'agost

Patti Smith, Els Pets, Manolo García i Joan Baez al Porta Ferrada 2019

Manolo García, en acústic per primera vegada, inaugurarà la programació musical de l'edició que en fa 57 del Festival Porta Ferrada, que acull Sant Feliu de Guíxols. La cita tornarà a portar grans noms internacionals, estatals i catalans a la Costa Brava durant els mesos estiuencs.
Text: Elisenda Soriguera i Farrés. Fotos: Glòria Castellví, Marcel Asso, Xavier Mercadé, Juan Miguel Morales i Arxiu grups.
Pel que fa als grans noms internacionals del cartell d'enguany, destaquen l'islandès Ólafur Arnalds (19 de juliol), Joan Baez (27 de juliol), Salif Keita amb The Wailers (30 de juliol) o l'únic concert que Patti Smith oferirà enguany a Catalunya (el 7 d'agost). També hi serà Jordi Savall en un duet de diàlegs celtes acompanyat de Carlos Núñez (el 5 d'agost), Luz Casal (6 d'agost), Tomatito amb José Mercé (el 8 d'agost), Amaia compartint nit amb Los Hermanos Cubero (11 d'agost) i Melendi (13 d'agost), entre altres.

Pel que fa a les formacions catalanes, Xarim Aresté també presentarà les seves noves cançons el 28 de juliol, mentre que Els Pets, telonejats per Ramon Aragall, hi actuaran l'1 d'agost. Al Festival Porta Ferrada també hi farà parada la primera gira de L'Últim Indi (4 d'agost), així com Joan Colomo (11 d'agost) i Joan Dausà, a la recta final de la cita (16 d'agost). Pel públic familiar, El Pot Petit celebrarà el diumenge 4 d'agost el seu desè aniversari als escenaris de la cita de la Costa Brava.