Per Xavier Mercadé

Soen, Carlos Sadness, Imperial Jade, Oques Grasses, Berri Txarrak, Glenn Hughes i La Yegros

Fotos: Xavier Mercadé
Els amants del rock metàl·lic més progressiu van tenir una cita amb els suecs Soen a la sala Salamandra de l'Hospitalet de Llobregat el dia 28 de març.

Carlos Sadness va ser profeta a la seva terra omplint l'aforament de la sala Barts la nit del 29 de març per presentar el seu nou disc Diferentes tipos de luz (Sony Music, 2018) dins el BCN Guitar Fest. Després ens vam dirigir fins a la sala Bikini per gaudir de l'immens directe del grup maresmenc Imperial Jade.

Oques Grasses van ser els protagonistes del ja tradicional concert al terrat de l'Oficina de Turisme de Girona per inaugurar el Festival Strenes. El grup osonenc va actuar la tarda del dia 30 de març. A la nit ens vam acostar fins a la sala La Mirona de Salt per anar al contundent concert dels navarresos Berri Txarrak en la seva gira de comiat dels escenaris. Els terrassencs Panellet van oficiar de teloners.

Glenn Hughes és una de les veus fonamentals del rock després del seu pas per Deep Purple. I va demostrar que manté una perfecta qualitat vocal i interpretativa la primera nit d'abril a la sala Apolo.

La Yegros és una intèrpret argentina que lluita per renovar el gènere de la cúmbia. Va portar els seus ritmes calents el 2 d'abril a la sala Apolo en el marc de la programació del Caníbal.