El músic publica el seu nou llarga durada, que porta el nom de 'Viu'

La Menorca real de Cris Juanico

A la recerca d'una natura propera, Cris Juanico centra el seu nou disc en la Menorca interior, que no té res a veure amb les vistes marítimes que se solen representar de l'illa. 'Viu' (RGB Suports, 2019) manté la cruesa de discos anteriors i inclou noves sonoritats, però també es postula com una de les referències més positives del músic menorquí. 
Text: Enderrock. Fotos: Juan Miguel Morales.


Des del disc F(a)usta (RGB Suports, 2015) el músic menorquí no havia presentat cap treball amb cançons noves, i sembla que la seva nova referència, Viu (RGB SUports, 2019), s'ha despertat positiva i amb nou material per disseccionar. L'àlbum està format per dotze cançons que deixen enrere la recurrent manera de parlar de l'illa, centrada en el mar, i enfoquen la mirada cap a la Menorca interior, que segons afirma l'artista "també existeix i és molt interessant". 

Tot i que porti nous temes, el treball també inclou dues cançons de F(a)usta, "Com un infant" i "Em dius que em vols estimar", que aquesta vegada recupera per interpretar-les amb banda i amb la incorporació del violí. Una altra sorpresa pel que fa als instruments que hi apareixen és el guitarró, que Juanico va encarregar a un lutier de Mallorca i que ha volgut que fos present al disc. 

A més de mantenir-se rocker i de buscar noves línies sonores, Viu floreix positiu i amb la intenció de "transmentre alegria i ganes de fer coses, sobretot quan no et veus amb prou coratge per seguir". En aquest cas, el menorquí combina l'energia i la contundència del rock amb la càrrega emotiva que suposa aprendre de la vida. 

Tots aquests matisos es podran viure en directe el proper 5 d'abril a la sala Luz de Gas, a la presentació del disc, que tindrà lloc en el marc de la programació del BarnaSants. D'altra banda, el músic actuarà amb Menaix a Truà i la Cobla del So Infinit el dia 25 de maig a la sala El Torín d'Olot, en un nou projecte que unirà el pop-rock amb les sonoritats de la música tradicional catalana.