Per Xavier Mercadé

66 RPM, Pau Vallvé, Dave Kuswort, Juan Perro, The Tip, Aviador Dro, Cordovas, Blueroomess, Mercedes Ferrer, Bette Smith, The Picturebooks i Rufus Wainwright

Com ja és tradició anual, l'editorial 66RPM va celebrar la seva festa a l'Antiga Fàbrica Damm el 3 d'abril, avançant-se a la diada de Sant Jordi. Hi van tocar Mossén Bramit Morera i els Morts, Dirty Rockets i Peinga Rayo y las Aeromozas.

El Curtcircuit va portar fins a la sala Apolo els concerts de Pau Vallvé i Marta Knight la nit del 4 d'abril. Després ens vam acostar fins al Marula Cafè per veure l'ex-Jacobites Dave Ksuworth presentant el seu projecte en solitari.

Juan Perro va impartir una classe magistral a la sala Razzmatazz la nit del 5 d'abril en el marc del Room Festival. Després, només creuant un carrer, a la sala Rocksound vam rebre una bofetada de pur rock'n'roll brut i greixós de la mà del grup de Nashville The Tip.

Aviador Dro ja porten quaranta anys als escenaris difonent el seu missatge retrofuturista i revolucionari, tal com van fer la nit del 6 d'abril a La [2] dins els Caprichos del Apolo. Després la moto ens va portar de nou fins a la sala Rocksound per gaudir del folk amb acurades veus i arranjaments dels nord-americans Cordovas.

Els matins de diumenge són per fer el vermut, i si és amb música en viu encara millor. Així ho vam fer al santsenc Lute Bar amb l'actuació en format acústic de Blueroomes. A la tarda ens vam dirigir fins a la sala Luz de Gas, on a mitja tarda la gent del BarnaSants ens portava la veterana cantautora rockera Mercedes Ferrer. Després ens vam dirigir fins a la sala La Nau per gaudir del torrent de veu de Bette Smith.

Els alemanys The Picturebooks en tenen prou amb una guitarra i una bateria per fer tremolar qualsevol sala que se'ls posi al davant. Això van fer amb l'acollidora sala Rocksound el 8 d'abril, que tot i ser un dilluns va rebre una excel·lent entrada.

El Suite Festival va portar al Gran Teatre del Liceu Rufus Wainwright la nit del 9 d'abril. Després de molts anys tornava amb una banda on destacava el guitarrista Gerry Leonard, un dels músics habituals a les darreres gires de David Bowie.