La cançó forma part del seu primer disc, ‘#Inconformista’ (RHRN, 2019)

«És més lliure el qui menys té», la lliçó de vida que ens imparteix Fina

El músic gironí Fina reivindica la llibertat i la felicitat en les coses senzilles al videolyric de la seva cançó "És més lliure el qui menys té". El tema forma part del debut discogràfic de l'artista, que porta per nom #Inconformista (RHRN, 2019), un treball inspirat en diferents gèneres, on han col·laborat, entre altres artistes, Natxo Tarrés i Juanjo Muñoz de Gossos i el grup Les Anxovetes. A més, el cantautor ha adaptat algunes d'aquestes cançons al castellà (quatre de les quals gravades al disc), al basc i al gallec. 
Text: Judith Fierro. Fotos: Elchicodelacamara.


"No he volgut guanyar-me el cel", diu Fina en aquesta cançó on parla de fer bé les coses, d'una manera humana i senzilla. És un clam a la llibertat a través de les coses petites, de buscar la felicitat lluny de la riquesa material. És una cançó amb una lletra que canta a la dignitat dels que són feliços amb poc. El senzill va acompanyat d'un videolyric il·lustrat per Laura Gil, que complementa amb el seu traç el missatge ple d'humanitat de la cançó, que contrasta amb una societat on cada cop prescindim més de les emocions i ho compensem amb un materialisme exagerat.

Fina acaba de treure el seu primer disc, però no són els seus primers passos en el món musical. El 2014 el cantautor va crear el seu projecte musical a partir de les cançons que ja componia, i des de llavors ha ofert diversos concerts i ha creat i participat en diferents espectacles culturals amb un fort caire reivindicatiu, i és que les seves cançons són un clam a la pau, la llibertat, la inclusió social, l'amor, entre altres reivindicacions socials. Enguany ha recopilat alguns d'aquest temes que ha compost durant els últims anys per crear un treball ple d'emocions i sentiments.

El cantant va presentar aquest primer disc el passat 23 de març a l'Auditori de Girona i pròximament el podrem veure el dissabte 13 d'abril a la botiga Moby Disk Records de Girona, el dijous 25 d'abril al bar La Presó de Cellera de Ter i el dissabte 27 d'abril a la Fira EcoVita de Riells.