Roba Estesa, Clara Peya, Tribade i The Sey Sisters en són les protagonistes

La llista d'Spotify de 'Les Resilients'

La resiliència és la qualitat de florir després de les cremades. O de fer documentals sobre una indústria que no valora les dones que es dediquen a la música. D'artistes que puguin lluir aquest adjectiu, n'hi moltes al llarg i ample dels Països Catalans, així ho vol demostrar el documental 'Les Resilients', dirigit per Cristina Madrid i enregistrat per Joel Kashila sota la productora Clack.
Text: Helena Martín. Fotos: Víctor Martí, Juan Miguel Morales i Arxiu de l
L'audiovisual és un retrat de l'escena musical feminista que està arrelant a Catalunya i Espanya, i està protagonitzat per quatre formacions declarades com a feministes i, evidentment, també com a resilients: Clara Peya, Roba Estesa, The Sey Sisters i Tribade. El film viatja en la quotidianitat del seu dia a dia i en els directes que ofereixen per l'Estat espanyol, i en recull les reflexions i punts de vista de les integrants al voltant de la invisibilització de les dones dalt dels escenaris. 

Actualment, Les Resilients té engegada una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami, que estarà oberta fins a principis d'octubre i que compta amb marxandatge dissenyat per Carla Aledo i algunes subscripcions a la revista Enderrock com a recompenses i segons l'aportació econòmica. En col·laboració amb l'audiovisual, Enderrock.cat ha creat una llista conjunta d'Spotify amb cançons que tenen la resiliència com a essència.