Les ciutats de Mèxic DF, Monterrey, Bogotà i Lima
gaudiran d'un sopar de 3 estrelles

ROCA'n'roll World Tour per l'Amèrica Llatina

Els germans Roca només ‘toquen’ olles i cassoles, però aquest estiu presentaran un espectacle mundial gastronòmic únic amb la gira 'Roca’n’roll World Tour'. La seva cuina és un gran xou en directe, i apassionats com són de la música, posaran en marxa un projecte que els portarà en una primera etapa per diverses ciutats d'Amèrica Llatina.La seva passió ja va quedar plasmada a la pel·lícula El somni (Cameo, 2014), dirigida per Franc Aleu, centrada en un sopar del Celler de Can Roca articulat com a òpera en dotze plats i on van participar artistes de diferents disciplines.
Te¡xt: Helena Morén. Fotos: Arxiu Celler de Can Roca
El trio ROCA'n'roll comanda l'equip del millor restaurant del món, El Celler de Can Roca, amb tres estrelles Michelin, fent que tota l'orquestra ofereixi una genial simfonia gastronòmica. Aquest estiu presentaran la gira Roca’n’roll World Tour: serà la primera vegada que tot l’equip del Celler viatja fora del seu escenari habitual. Ho fan davant l’allau de sol·licituds per obrir franquícies arreu del món, des de Tòquio fins a Dubai o Las Vegas, i d’un oferiment per realitzar un àpat a Mèxic, que finalment es convertirà en un viatge de cinc setmanes per l’Amèrica Llatina, en què actuaran a Mèxic DF, Monterrey, Bogotà i Lima, i que seguirà el 2015-16 per altres latituds.

Amb el nom oficial d’'Alta cuina amb valors' –el bateig correspon al patrocinador–, la gira oferirà l’experiència de menjar al Celler de Can Roca allà on siguin, de manera que –tot i ser només fruit de la imaginació– “aprendrem de cada cultura, perquè la ruta ofereix una gran riquesa d’ingredients”. El petit dels germans, Jordi Roca, millor pastisser del món 2014 segons la revista Restaurant, recorda que és d'Amèrica la tomaca, ingredient bàsic del nostre pa amb tomàquet. La gira també permetrà que cuiners llatinoamericans vinguin al restaurant gironí a fer pràctiques de quatre mesos, i que siguin patrocinats també als seus països per emprendre l'obertura del seu propi establiment.


Recentment la productora Cameo ha editat l'audiovisual en què es veu el procés creatiu dels tres germans amb una quarantena d’artistes, entre els quals músics com Albert Pla, Zubin Mehta, Sílvia Pérez Cruz i Wolfgang Mitterer. Jordi Roca revela quina és la seva connexió amb ells: “L’Albert Pla ja havia estat a casa i es va encarregar de la part picant, la peça dedicada al sexe i l’emparellament, i va fer una cançó inèdita sobre un ‘polvo’ de platja; en Mehta va suggerir un viatge a l’Índia i la reflexió sobre com la tecnologia competeix amb la mà del mestre; la connexió amb la Sílvia –que dóna veu a les sirenes– ve de la idolatració mútua que senten amb el somelier Josep ‘Pitu’ Roca, i Mitterer havia treballat en diverses òperes a Viena i va fer la part de la guerra, quan Adonis s’autodestrueix i el plat és l’oca cuinada amb sang i fetge”.