Per Xavier Mercadé

Llibresons, Delafé, Vanesa Martín, Ron Carter, Lluís Gavaldà, Angelique Kidjo, Deadyard i León Benavente, entre altres

El cicle Llibresons va seguir el seu curs amb els concerts de Marc Parrot a la llibreria Ona (14 de novembre), Marcel Lázara i Júlia Arrey a la Llibreria Casa Usher (21 de novembre) i Namima a la Llibreria Obaga el 25 de novembre.

Delafé van presentar el seu nou disc Hay un lugar a La [2] la nit del 14 de novembre amb totes les entrades venudes.

El fenomen mediàtic protagonitzat per Vanesa Martín va arribar al Palau Sant Jordi el 15 de novembre de la ma del Festival Mil·lenni.

Els Manel vam omplir l'hivernacle de Poble Espanyol per presentar les cançons de Per la bona gent (Ceràmicas Guzman, 2019) el 16 de novembre de la mà del CruIlla de Tardor.

El Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona va portar a la sala Barts a l'històric contrabaixista Ron Carter amb el seu quartet el dia 17 de novembre. Només pujant unes escales, a la recollida sala Barts Club, ens vam trobar a Lluís Gavaldà en format acústic recuperant cançons perdudes a la memòria del repertori d'Els Pets.

La cantant beninesa Angélique Kidjo va mostrar les seves arrels africanes en la seva actuació a la sala Barts el dia 19 de novembre.

L'endemà ens vam acostar fins la sala Upload al Poble Espanyol per viure una d'aquelles nits en que el grup teloner, els barcelonins Deadyard, es van menjar al grup amfitrió, la banda nordamericanan The Detroit Cobras.

León Benavente va arrasar literalment la sala Apolo la nit del 21 de novembre. En un concert programant dins del Cruïlla de Tardor, la banda va aconseguir mostrar-se contundents i segurs, eufòrics i expansius.

La nit del 22 de novembre va ser una vetllada per sensacions fortes. Al Sant Jordi Club hi va haver un aplec heavy capitanejat pels víkings Amon Amarth ben secundats per Arch Enemy i Hypocrisy. Després ens vam acostar fins la sala Upload on els vilafranquins Schizophrenic Spacers presentaven el seu nou disc Now acompanyats per Hendrik Röver dels càntabres Los Del Tonos i Pere Gené dels històrics Lone Star.

Dissabte 23 de novembre es va celebrar la quarta edició del lliurament dels premis Soundie MVA. Durant tota la jornada a l'Antiga Fàbrica Damm vam poder gaudir dels show cases de Porto Bello, Lildami, The New Raemon, Maruja Limón o Ferran Palau. Per la nit ens vam acostar fins la mítica salal Sidecar de la Plaça Reial per assistir al darrer concert dels sabadellencs BB Sin Sed en la seva gira de presentació del disc de retorn La dirección que no tomo.

La tarda del diumenge la vam passar a la sala La Nau veient com La Folie presentaven el seu disc Com un ocell (Música Global, 2019). Més tard no vam haver d'anar gaire lluny ja que a la sala Razzmatazz hi actuaven els Vampire Weekend.

Sense para ni un dia, dilluns 25 de novembre també a la sala Razzmatazz, la banda liderada pel britànic Mike Scott, The Waterboys, van donar una bona lliçó d'elegància amb cançons que enamoren.

Després de cancel·lar el seu concert el passat mes de març i la seva anunciada presència al suspès Doctor Music Festival, per fi el 26 de novembre vam poder veure a Greta Van Fleet a un escenari català. Va ser al Sant Jordi Club amb un concert on van convèncer amb la potència del seu directe.