Els barcelonins estrenen el primer avançament de l'àlbum debut en format videoclip

Ushanka comença de zero

El quintet barceloní va ser escollit finalista del Sona9 2018 pel vot popular. Dos anys més tard publica el primer treball, deu temes en clau de folk sota el barret 'De Zero' (RGB Suports, 2020). Ushanka és una banda amb gust per la música popular i tradicional europea que, juntament amb la música pop-rock en català, ha estat una de les principals fonts d'influència a l'hora d'enfrontar-se al debut. Ara, publiquen un nou videoclip. 
Text: Anna Tisora. Fotos: Carles Rodríguez i Arxiu grup.
L'afinitat del conjunt de temes que construeixen De Zero habita en les emocions. "Podríem definir cada cançó amb un estat d'ànim, un sentiment o una situació vital", assegura el cantant de la formació. El santaeulalienc Marc Martín, qui es va endur el Premi Joan Trayter 2018 al millor productor, s'ha encarregat de la producció del nou disc d'Ushanka, que s'estrena aquest gener i del qual ja en podem sentir un avançament. 

"De Zero" és la cançó que dona nom al disc, un tema que posa el punt de mira en la insistència que sovint posem a intentar que una relació tingui continuïtat. Qui no ha provat de solucionar-ho tot començant de zero reiteradament en una mateixa història, com es fa per sortir d'aquest cargol emocional? Veiem com se'n surten els protagonistes del videoclip que acompanya el senzill "De Zero".