El músic estrena avui el seu primer disc en català

'L'home de l'any (passat)' és el nou àlbum d'Àlex Torío

El cantautor barceloní presenta el sisé treball d'estudi en la seva primera incursió en la música en català, 'L'home de l'any (passat)' (Discmedi, 2020). El disc, que veurà la llum el proper 28 de febrer, és un recull de l'home que Torío va ser, no l'any passat, sinò fa ja més de quinze anys. Amb els catorze temes del disc, el músic revisita el seu primer àlbum, 'Last Year's Man' (Sinnamon Records, 2003), no només amb una llengua nova sinò també amb un to més lluminós.
Text: Redacció. Fotos: Arxiu artista.


Àlex Torío ha anat coent i reescrivint les cançons que componen L'home de l'any (passat) en una llibreta que l'ha acompanyat a arreu durant els darrers cinc anys. L'àlbum tracta de la doble cara de l'èxit i de la insatisfacció dels somnis acomplerts. "És un disc existencialista", valora Torío.
 
Per a fer-ho, el músic recorre a influències de la literatura i el cinema com Edgar A. Poe, Woody Allen o Federico Fellini, a pròpies experiències personals com "Els dies són llargs, els anys són curts" o "Plou al parc d'atraccions" -que en la seva versió en anglès encara avui és de les més celebrades i escoltades de Torío a Spotify-, però també a protagonistes o àlter egos antipàtics com els de "El cabró que sóc" o "L'home de l'any".

Com a tret diferencial del disc, més enllà de l'idioma, Àlex Torío ha abandonat també el seu estudi per enregistrar les cançons i ha comptat amb el barceloní Caballo Grande, cosa que l'ha permès gravar en un temps record i ser més ell mateix: "M'he deixat anar més, és un disc menys premeditat", explica el músic.