El col·lectiu gracienc ha estrenat el disc 'Oli d'uliba'

P.A.W.N Gang resisteix com una taca d'oli

La clica més famosa del trap en català, P.A.W.N Gang, no atura la creació. Els artistes graciencs han sabut fer-se un lloc a les llistes de reproducció amb un estil innovador i lletres arriscades, tant que aquest 2020 han tornat a facturar un àlbum amb què retornen al panorama musical: 'Oli d'uliba' (Delirics, 2020). El llarga durada està format per onze temes inèdits que, el grup explica, són diversos entre ells i on "cadascú ha deixat la seva petjada", assegura Willfree, un dels integrants del col·lectiu.
Text: Ainhoa Sansó. Fotos: Juan Miguel Morales


Els artistes mantenen la sonoritat urbana que tant els identifica, amb bases plagades de percussions i autotune. Tot i que ells mateixos reconeixen que algunes de les cançons tenen un to més comercial i melòdic, com "DiGAM XQUE", en d'altres mantenen l'estil agressiu dels primers temes que van gravar.

La temàtica que tracten a les cançons és molt diversa, comenta Willfree. S'hi troben cançons que parlen dels sentiments dels joves en diferents moments de la vida, com "LA HiSTÒRiA" o "TARAPiA DE GRUP", que compta amb la col·laboració de Lildami., i també d'altres caracteritzats per la sinceritat, com "10", on els components del grup parlen de la seva relació amb Déu, de manera metafòrica.

En aquesta referència també recuperen la sonoritat dels inicis, amb cançons obscures que tracten de fer pactes amb el diable, de drogues o sobre l'origen del nom del grup, com "RiTUAL", "CASA DAMPENYS", "AL ATAC" o "TOT iMPURTAT". També té presència el recurs de la ostentació, molt present a "POC FLiPiU" i a "U BUi, U TiNC", una cançó en què els vocalistes parlen d'allò que han pogut aconseguir. 

El nou treball dels pioners del trap en català ja està en plena marxa a les plataformes digitals, i els quatre videoclips que han publicat fins al moment augmenten dia a dia les visualitzacions.