El coronavirus, l'alerta sanitària i el confinament aboquen als artistes a crear i a ensenyar les seves creacions a través de les xarxes

El repertori del coronavirus

Ja feia dies que la xarxa ens portava cançons dedicades al coronavirus per la decisió governamental de confinar la població ha disparat la creativitat de músics i cantants, molts dels quals utilitzen les xarxes per fer-nos arribar noves cançons, adaptacions de temes d'altri o versions acústiques del propi repertori. Dissabte us parlàvem de la iniciativa de Cesk Freixas i la seva primera cançó de confinament "Tot això sortirà bé". Durant aquesta setmana també us hem referenciat "Avui canviem el món" de Gertrudis i de "Em quedo a casa" de Xiula i els Confinats. Però no estan sols. Són multitud els músics que posen el seu gra de sorra per fer aquest confinament una mica més soportable. Us en mostrem una selecció:
Text: Redacció. Fotos: Artistes

"Llàgrimes al mar" d'Andreu Valor es una reflexió sobre les "persones que tracten de subsistir en països amb conflictes bèl.lics, crisis i altres necessitats". Una realitat molt més cruel que el confinament en el que "hi ha gent que té el rebost ple per passar tot l'any".



En un to més humorístic, ens arriba "Coronavirus", una peça de Mr Freak Ska. La formació ha estat titllada per Carles Belda com "La Trinca del segle XXI". 

L'antic cantant de Whiskyn's, Joan Masdéu, també s'ha sumat a la fenbre creativa amb un video a través del seu Facebook.

Per la seva banda, Pau Serrasolsas, de Ginestà ha fet una adaptació llire del "Benvolgut" de Manel:


En aquesta linia, Roger Farré de Gossos s'ha acompanyat de la seva filla Lena per autoversionar-se adaptant la lletra al confinament:
 
Altres artistes que han volgut animar els seus conciutadans amb cançons són Santi Balmes (Love of Lesbian)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @santibalmeslesbiano on


o Rai Benet, Klaus Stronik (Buhos i Nil Moliner) i Guillem Bolto (Doctor Prats), 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

W/ @guillembolto i @therialrai

A post shared by Klaus (@klausstroink) on


Així com Jorge Drexler




i l'antic cantant de RauxaJaume Ibars



També cal assenyalar que Miquel Gil s'ha proposat seguir penjant cançons de manera periòdica.



Un repte que també ha assumit Cesk Freixas.



I en el camp de l'animació infantil ens arriba un video cantat per l'Emma, una nena d'agramunt de sis anys que s'està viralitzant sobretot a les comarques de Lleida.
  El cantant de La Bisbal Carles Sanjosex ha dedicat una cançó a als treballadors de l'Hospital Josep Trueta de Girona que combaten el virus COV19.
 

Des de Torrent, Pau Alabajos ens ofereix una versió acústica del poema "Estimada Marta" de Miquel Martí i Pol, més nua que la que podem sentir en el darrer disc.
 



Cesk Freixas, confinat a Sant Carles de la Ràpita, ens ofereix un nou lliurament de les seves cançons contra el confinament.


També Miquel Gil aprofita les hores que ha de passar a casa seva, a Catarroja, per mostrar-nos part del seu repertori més oblidat i aprofita per fer una mica de crònica social.



La vallenca Elena Volpini també s'afegeix al repte amb una cançó de confinament.



Arturo Gaya, des de les Terres de l'Ebre, ha convidat Quico el Célio per tal que ens doni la seva visió de la malaltia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Quicoelcelio (@quicoelcelio) on


Encara en el camp de la música tradicional però amb una gravació més rudimentària, des de les illes Pitiüses, una cantant anònima (algú assegura que és Paquita Juan de Formentera), canvia la lletra a una coneguda cançó eivissenca adaptant-la a les circumstàncies actuals.

Un exercici semblant la cantant del grup eivissenc Solpost ja ho havia fet dissabte passat, justament amb la mateixa cançó.


I ja en el camp del públic infantil destaquem dues propostes: la de l'animador Rikus i la d'un mestre que anima els seus alumnes: