Els barcelonins presenten el seu debut discogràfic i n'estrenem un nou videoclip

Plou treu a la llum el primer disc, 'Penseu qui sou'

Guanyadors del premi Cases de la Música al grup amb més projecció de futur del Sona9 2018, els barcelonins Plou ja poden mostrar al públic l'experiència viscuda durant aquest temps, que queda reflectida en el primer disc: 'Penseu qui sou' (Cases de la Música, 2020). Un treball fet a consciència i amb textures musicals de pop clàssic, realitzat amb la complicitat dels professionals de les Cases de la Música i la producció de Roger Gascón. Ja ha vist la llum l'àlbum i n'estrenem el videoclip de la cançó "La vida"
Text: Ferran Amado. Fotos: Arxiu del grup.


Dos anys després de guanyar el premi Cases de la Música del Sona9, surt a la llum el vostre primer disc. Quina valoració feu de la feina feta? 
Més que positiva. Ens sentim com un mariner que arriba a port després de navegar durant una llarga temporada. El resultat ha sigut el que esperàvem i la veritat és que estem més que sorpresos de la cohesió que han tingut les cançons entre elles un cop enregistrades. 

Heu crescut com a grup en aquest temps?
Per descomptat. Però no només com a grup sinó també individualment. Posar-nos en la tessitura d’enregistrar un àlbum sencer ens ha fet ser molt més exigents i detallistes en l’execució personal de cadascú i això sempre genera un resultat que millora la qualitat del conjunt. 

Quins referents heu tingut a l'hora de fer el disc?
Els quatre som nascuts als anys 90, moment on esdeveniments com els Jocs Olímpics de Barcelona o institucions com el Super3 van tenir molta rellevància en la nostra societat. Per a nosaltres, aquests conceptes son el que anomenaríem “els nostres clàssics”, de manera que hem volgut rendir homenatge als clàssics de la societat, que d’alguna manera hem de tenir sempre presents per “saber qui som”.

Dieu que feu pop d'interior, però la vostra proposta ens apropa a un pop més aviat clàssic i a mig temps.
Quan parlem de pop d’interior parlem d’allò més intern, difícil de veure a simple vista, perquè tothom que vulgui fer un exercici d’introspecció se senti interpel·lat.  

El disc és la suma de les vostres personalitats. Els components de Plou sou tant introspectius com la vostra música?
Volem creure que sí. De fet hauria de ser així. Pensem que un artista sempre ha d’anar lligat amb el seu missatge, i no només amb l’actitud, sinó amb l’atmosfera que pretén transmetre. Nosaltres intentem transmetre el que som.

Quins referents musicals podem trobar en la vostra música? Sou de clàssics o de propostes més modernes?
Totalment clàssics. A nivell nacional estem marcats pel rock català dels 90. A nivell internacional ens perd la guitarra d’en Mark Knopfler, els ritmes de Fito y Fitipaldis, Police i Coldplay.