El cantautor publica avui el setè treball, un disc personal format per onze temes

The New Raemon canta per 'Coplas del andar torcido'

El cantautor català Ramon Rodríguez, que encapçala la banda The New Raemon, publica avui el seu setè treball amb el grup, 'Coplas del andar torcido' (BMG, 2020). A Enderrock.cat vam avançar el tema "En la feria de atracciones", una balada que crida a viure el present i forma part del treball. El disc, compost per onze temes, reflecteix les imperfeccions dels éssers humans, mostrant els aspectes positius i també els negatius
Text: Ainhoa Sansó. Fotos: Noemí Elías.


L'àlbum va sortir de manera natural, amb la fluïdesa del material fruit de la creativitat i no de l'encàrrec: "em va venir de gust fer-lo", expressa el músic. "Hi ha estones llargues que no em ve de gust escriure, he d'esperar sempre a sentir que vull seure a compondre una cançó. Aleshores és quan surt una veritat de dins... i normalment funciona". Un disc de "cançó existencialista", com ho defineix The New Raemon, en què al llarg del treball parla del pas del temps, la inseguretat i la deriva del món.

Coplas del andar torcido (BMG, 2020) és un treball per ser escoltat amb detenció i calma. El títol és poètic i una referència en to humorístic al mateix artista. L'autor esmenta que sempre dedica molt temps a pensar i triar el títol dels discos i les cançons. "Aquest em va semblar poètic i alhora amb un toc d'humor anglès: sóc coix d'una cama". Entre els temes que conformen l'àlbum, l'artista en destaca especialment "El árbol de la vida": "trobo que és una cançó molt especial, pel to i la forma d'explicar-la: la música, la lletra i la veu van juntes de la mà tota l'estona. Una peça poètica, sincera i humanista", opina Rodríguez.

Temes profunds i personals amb lletres i bases curades en què l'artista ha comptat amb els seus col·laboradors habituals que, com esmenta, han deixat una mica de la seva màgia. David Cordero als arranjaments electrònics, Antonio Fernández Escobar al violoncello, Salvador D'Horta a la bateria, Javi Vega al baix i Anni B. Sweet amb els cors. Un treball carregat de pensaments i sinceritat, amb un to melancòlic, però no desesperançador. Coplas del andar torcido (BMG, 2020) suposa un retrat de The New Raemon, amb les seves pors, els records i les alegries amb les quals tots ens podem identificar, i que convida, enfora de ser pessimista, a gaudir i viure el moment.