La banda del Ripollès estrena el primer avançament del nou disc 'De vent i ales'

Amb Txarango «A la deriva»

Txarango s'acomiada enguany amb un darrer disc, 'De vent i ales' (Halley Records, 2020), que veurà la llum el proper 19 de juny. A finals del mes passat, el grup del Ripollès ens descobria un nou documental, que els serveix de presentació del quart disc, alhora que es converteix en un regal de comiat. Avui, destapen encara un bocí més del que serà el disc, el primer senzill d'avançament: "A la deriva"
Text: Èlia Gea. Fotos: Fotograma.


En aquest tema, Txarango es manté fidel al mestissatge que el caracteritza, al mateix temps que es reinventa, incorporant influències de música índia. I és que, de fet, el videoclip, enregistrat per Bernat Almirall, està replet d'imatges del viatge del grup per l'Índia, en motiu de la gira que van fer-hi el 2018.

La cançó, combinant com és habitual en Txarango, dosis d'emoció i reivindicació, parla de com la vida ens empeny i arrosega, per acabar portar-nos a la deriva. "Rebentar tots els rellotges, apagar el motor ferotge, començar de nou", proposa la banda per canviar-ho, "que la vida es pari fins que surti el sol". A més, "A la deriva" incorpora també diversos referents de resistència civil, des de Luther King a Víctor Jara, passant per Che Guevara; "tenim les ales de la Rosa Parks", canta Alguer Miquel.