Nel·lo C. presenta «Fills de la Mina», amb lletra de joves del barri

La Mina rapeja en català

Nel·lo C ha donat sobrades mostres del seu compromís amb la justícia social i amb els sectors més desafavorits. Fa uns dies us presentàvem el clip de “Nosaltres”, fet amb la participació de diferents menors estrangers no acompanyats (MENA). Ara ens presenta “Fills de la Mina”, el resultat d’uns tallers de rap i rumba en català que la Plataforma per la Llengua va organitzar amb els joves d’entitats socials d'aquest barri de Sant Adrià de Besòs
Text: Redacció. Fotos: Fotograma de «Fills de la Mina».


La lletra de “Fills de la Mina” ha estat escrita per diferents joves del barri i la música és a càrrec de Nel·lo C, Aleix P. Macau i Rafalito Salazar (Ai Ai Ai). El guió i la direcció artística del clip és d’Estel Solé. El clip persegueix un doble objectiu: d’una banda vol fer arribar el català com a llengua de relació i d’oci i, de l’altra, intenta trencar amb l’estereotip del barri potenciant els aspectes més positius de la Mina.

La Mina no és l’únic barri on s’han fet tallers de rap en català. També n’hi ha hagut en ciutats i barris com ara Santa Coloma de Gramenet, Ciutat Meridiana o Sabadell.