Avancem la cançó "Just aquí" del debut de la banda de Sant Eulàlia de Ronçana

El pop silvestre de
The Crab Apples

The Crab Apples són Carla Gimeno (veu i guitarra acústica), Laia Martí (baix i veus), Laia Alsina (guitarra elèctrica) i Mauro Cavallaro (bateria), quatre joves que no superen la vintena però que tenen clar que un dels seus deliris és la música. Després de passar pel Sona 9 2013 el grup ha agafat rodatge, i el dilluns 20 d'octubre publiquen el seu debut discogràfic amb DiscMedi, 'Right Here'. The Crab Apples ja són aquí, preparats per recollir els fruits d'una formació on predomina la presència femenina. 
text: Sandra Tello. Foto: Juan Miguel Morales
Entre els mesos de juliol i agost, el quartet vallesà va destinar bona part de les seves vacances a enregistrar a l'estudi La Bucbonera de Caldes de Montbui el que seria el primer disc d'estudi, que han batejat amb el títol Right Here (DiscMedi, 2014): "És el missatge que volem donar, com una declaració de principis: som aquí. A més, és el títol de la cançó més antiga del disc, un reflex de tot el que hem fet per arribar on som ara". 


 
"És un dels temes més eclèctics pel que fa a estils. Es podria definir com una cançó funk o rock en algunes parts, però en el conjunt és pop, que és el que fem." Així és com The Crab Apples ha concebut "Just aquí", la cançó que avancem a EDR. Durant l'enregistrament el grup cercava un so natural que els mostrés tal com són. En directe, en canvi, la banda s'aventura a una línia més rock: "Si més no, amb més energia i incorporant moments instrumentals, però sense oblidar mai que som un grup de pop". 
 


Amor i desamor desencadenen emocions desenfrenades que el grup presenta en 12 cançons cantades en anglès i català. La banda publica l'àlbum amb el segell DiscMedi, un salt discogràfic de gegant, per la seva joventut: "No va ser una decisió nostra, ens van venir a buscar. Arran del Sona 9, DiscMedi va contactar amb nosaltres. No havíem anat mai a una discogràfica amb un projecte tancat, i va ser al revés. Més que una pressió és una responsabilitat, ja que ells han confiat en nosaltres i hem d'estar a l'altura. De fet, ets tu mateix que vols estar al nivell i vols donar tot el que esperen de tu, i més". 

Right Here (DiscMedi) arribarà a les botigues el proper dilluns 20 d’octubre, però el grup ja ha començat la gira de presentació i ha publicat algunes cançons a la xarxa, com ara “Ocell” o “Lovely Girls”. Aquest divendres pujaran a l’escenari del cicle de cançó d’autor Nu al Museu d’Art Europeu Modern juntament amb Ramon Mirabet, mentre que el dissabte 22 de novembre actuaran a casa, a Santa Eulàlia de Ronçana, en un cartell encapçalat per Txarango.