Estrenem "Mundo nuevo", l'únic tema inèdit del seu nou CD+DVD

La revolució en directe de Bongo Botrako

Un dels punts forts de Bongo Botrako és el seu trepidant directe: per fer-ho encara més explícit, els tarragonins publiquen 'Punk parranda' (Kasba Music), el seu primer CD+DVD enregistrat damunt l'escenari, al festival Viña Rock. Un disc que inclou un tema inèdit que aquesta setmana estrenem a #EDR.
Text: Elisenda Soriguera. Fotos: Xavier Mercadé


"Mundo nuevo" és una cançó que "s'inspira en les revolucions socials del sud d'Europa i de l'Amèrica del Sud davant una política deshumanitzada al servei corporatiu. Parla en un to cru però també esperançador d'una lluita pels drets socials col·lectius que només es pot guanyar si es fa des de baix. Parla d'un nou món al qual no volem renunciar perquè és el motor del nostre caminar", expliquen Bongo Botrako.

Aquest és l'únic tema inèdit del CD i DVD Punk parranda (Kasba Music, 2014), enregistrat en viu al festival Viña Rock 2014; un treball que vol plasmar la força en directe de la banda tarragonina, que està vivint un moment àlgid de popularitat, en què el seu hit "Todos los días sale el sol" supera les 10.000.000 reproduccions a Youtube i gairebé 5.000.000 a Spotify.

El treball es va enregistrar el 2 de maig del 2014 a l'escenari principal del festival de Villarrobledo (Albacete): és un dels 400 concerts que els darrers anys han fet Bongo Botrako, fent gira per 13 països d'Europa. Amb només dos discos publicats, Bongo Botrako ja distribueixen els seus CD a països com el Regne Unit, França, Alemany o el Japó. A més a més, el seu darrer treball, Revoltosa (Kasba Music, 2013), els va fer guanyar el guardó al millor disc català en altres llengües als Premis Enderrock.
 
Punk parranda conté 19 cançons enregistrades de nou en un format més rocker que el queda plasmat al disc, on no hi falten els seus temes més populars –amb una nova versió de "Volare"–, per a una banda que s'autodefineix "a mig camí entre l'herència transgressiva de The Clash i l'esperit festiu de Mano Negra".