Estrenem el tercer tema de la formació, "Jou"

Neix Xerramequ i els Aborígens: píndoles de reggae d'autor

Arriba una nova aventura de Marc Serrats 'Xerramequ', aquesta vegada molt ben acompanyat d'un parell d'Aborígens musicals: Arnau Caparó als teclats i David Vinyolas a la bateria. Ja han penjat dues càpsules musicals d'aquest nou projecte, i aquesta setmana a EDR estrenem la tercera.
Text: Elisenda Soriguera. Fotos: Arxiu EDR
"De nit bec" i "La Muixeranga" han estat les dues primeres cançons que ha publicat aquest trio musical. Ara a la nissaga s'hi suma un nou tema, "Jou". Explica Marc Serrats: "En general fem rocksteady, però en aquest cas ens atrevim amb un ska clàssic que parla de l'anar i venir del món de l'amor". I conclou: "La música i la lletra la fem entre tots i ens anem inspirant en les nostres misèries i alegries. Treballem els falsets a les veus, clara influència jamaicana, i en directe intentem ballar, si més no moure el peu".La coneixença entre els músics que formen el projecte ve de lluny: "Jo tenia un estudi a Torelló, i hi passaven alguns músics", explica Xerramequ. "Amb l'Arnau, que és de Riudoms, ens vam conèixer així, i amb el David havíem tocat plegats amb Dijous Paella i grups de rumba". El projecte va néixer ja fa temps: "Ens vam començar a reunir fa dos anys: som de diferents llocs i per poder-nos trobar tot s'ha anat allargant".

El resultat de la feina és Xerramequ i els Aborígens: "Intentem fer una cosa molt nostra, usant la música negra i el rocksteady, estils de música entre no-ball i ball", explica Marc 'Xerramequ' sobre el projecte. I afegeix: "Tenim deu o dotze temes gravats, i tampoc tenim una idea clara de fer un disc. Els anirem penjant i fent concerts en la mesura que ens vulguin".