Una setmana d'activitats prepara la ciutat per a la gala dels Premis Enderrock

Girona, districte musical

Els Premis Enderrock no només desembarcaran a Girona la nit del 26 de març. Com a prèvia, la capital gironina acollirà tot un seguit d'actes per tal de preparar la setmana més musical de l'any. Concerts de Patch i Miquel Abras, entrevistes obertes al públic amb Gossos i Els Catarres, acústics dels premiats i un documental d'homenatge a Ovidi Montllor són algunes de les activitats que tindran lloc entre el 21 i el 26 de març.
text: Andrea Romanos. Foto: Xavier Mercadé
Per tercer any consecutiu la gala dels Premis Enderrock se celebra al Teatre Municipal de Girona. La cita serà el 26 de març a partir de les 21 h, i durant les dues hores d'entrega de guardons també es podrà gaudir de les actuacions d'Els CatarresSenior i el Cor BrutalJoan DausàNyandúNúria Graham i altres sorpreses encara per confirmar. Com a novetat, enguany la celebració convertirà durant sis dies la ciutat de Girona en el Districte Musical de Catalunya.Cap de setmana en directe

Dues jornades de música en viu seran el tret de sortida de les activitats. Dissabte la plaça de Sant Feliu servirà com a escenari a Joan RoviraJordi Ninus i Copa Lotus, que actuaran al matí. A la tarda es podrà veure uns Quart Primera que tot just acaben d'estrenar Neurones a la punta d'un iceberg (Satélite K, 2015), així com Sense SalXebi SF i Miquel Abras. Diumenge el punt neuràlgic de la capital gironina es traslladarà a la plaça de Calvet i Rubalcaba (plaça del Lleó), per on passaran Els FlipatsPatch –tots dos amb nous discos sota el braç–, PearsonPantaleó, Manuela KantCrossing i el millor artista revelació del 2015 segons el públic, Bonobos.

Entrevistes en obert
Públic i artistes podran interactuar en un espai de proximitat a les diferents entrevistes amb públic, organitzades juntament amb el Festival Strenes. El dijous 18 de març, Gossos faran una repassada als 22 anys de trajectòria, i els seguiran BlaumutCris Juanico el dilluns 23 de març. L'endemà, Els Catarres (20 h) parlaran sobre el seu Big Bang (Música Global, 2015), tot just estrenat al Museu del Cinema, i el dimecres 25 a la botiga de discos Moby Disk Ebri Knight s'enfrontaran a la primera prova de foc abans de presentar disc en directe el 17 d'abril.

Altres activitats
Ovidi Montllor també tindrà el seu espai en aquesta setmana de celebració musical. El cantautor alcoià, que enguany fa 20 anys que va marxar de vacances, serà homenatjat a través del documental Ovidi Montllor. Crònica d'un artista, realitzat per Pere Pons el 2005. La pel·lícula es projectarà dimarts 24 de març a les 18.30 h a la botiga de discos Moby Disk. L'endemà a la mateixa botiga es presentaran les activitats de l'Any Xavier Cugat. Per tancar les activitats, el mateix dia de la cerimònia, dijous 26, la plaça del Vi acollirà a partir de les 16 h un escenari per on passaran els grups premiats, que oferiran entrevistes i actuacions en acústic.