Engeguen la celebració amb dos videoclips de temes nous,
"Els Amics s'ajuden en tot" i "La taula petita"

La gran festa d'aniversari
d'Els Amics de les Arts

Els Amics de les Arts celebren 10 anys als escenaris amb una "gran festa". La començaran amb l'estrena de dos temes nous, però també anunciant un nou espectacle molt ben acompanyats de la Dream Big Band de Vicens Martín, en un directe que de moment han confirmat al Grec de Barcelona i al festival de Cap Roig.
Text: A.M. I E.S. / Foto: Ibai Acevedo


Ja fa gairebé deu anys que Catalonautes (Pistatxo Records, 2005) va sortir a la llum, i des de llavors Els Amics de les Arts no han parat. Aquest 2015 volen celebrar d'una manera ben especial la primera dècada de trajectòria, i ho faran amb un any carregat de novetats.

Una d'aquestes novetats serà sortir a l'escenari acompanyats d'una big band, en un nombre molt limitat de concerts. El quartet, amb els incansables Ramon Aragall a la bateria i Pol Cruells al baix, portarà a més la Dream Big Band de Vicens Martín per a l'ocasió. En total hi haurà vint músics a l'escenari, fent una retrospectiva per les cançons que formen els seus quatre discos i les dues maquetes: "Serà un gran xou i un exercici de nostàlgia", expliquen Els Amics.

I per què una big band? "La força que donen els vents era necessària per a una celebració així. Volem aprofitar els vint músics sobre l'escenari per buscar tots els matisos. No només serà posar vents a les nostres cançons, sinó que hi haurà més canvis... sorpreses", diu Ferran Piqué (veu i guitarra). Una d'aquestes sorpreses serà que en alguna cançó Els Amics només cantaran, i deixaran els instruments per als altres.

Aquest espectacle es podrà veure al Festival Grec 2015 (30 de juliol) i al Festival de Cap Roig (6 d'agost), cites que ja han confirmat que acolliran aquesta proposta. "Més que un concert volem que sigui un espectacle. No actuarem, ni farem teatre, però el director Llàtzer Garcia hi col·laborarà amb la dramatúrgia, el fil conductor", explica Dani Alegret (veu, piano i Hammond). 


La taula petita, nou EP inèdit
Aprofitant l'ocasió han estrenat dues cançons inèdites i els seus corresponents videoclips. Són "La taula petita" i "Els amics s'ajuden en tot", dos temes que tenen l'amistat com a fil conductor. El format físic de l'EP serà una peça limitada: "És una peça de col·leccionista, i només es repartirà als que vinguin a Cap Roig", afegeixen. Els clips reforcen la idea de les cançons, i estan dirigits per Marc Pujolar ("La taula petita"), que ja havia treballat amb Els Amics de les Arts al vídeo de "Preferiria no fer-ho", i per Albert Blanch ("Els amics s'ajuden en tot").