EDR estrena en exclusiva "Bananeres", una nova cançó amb la col·laboració d'Oques Grasses

La Pegatina fuig de la 'república bananera'

La banda de Montcada i Reixac publicarà el cinquè disc, 'Revulsiu' (Dro, 2015), el proper 12 de maig. L'expectació d'un nou treball de La Pegatina travessa fronteres i les noves cançons arriben amb comptagotes. De mica en mica el grup va revelant les coordenades de l'àlbum, i després de l'avançament del senzill "Heridas de guerra" i "Una mirada", a EDR estrenem en exclusiva una de les cançons en català d'aquest nou treball: "Bananeres", on col·laboren Oques Grasses.
Text: Sandra Tello. Fotos: José Torralba
Una circumstància revulsiva, segons el diccionari, "tot i causar sofriment o molèsties, és positiva perquè produeix una reacció favorable". Des del primer dia aquesta ha estat la intensió de La Pegatina, tal com explica el cantant Adrià Salas: "Afortunament ens ho trobem sovint als festivals arreu del món on toquem, que arriba La Pegatina i es desborda l'energia i l'alegria entre el públic". El títol té una altra lectura més social i política, i Salas afegeix: "A part de divertir, saltar i ballar, ens agradaria estimular el públic a lluitar de manera més activa per canviar el model de societat en què vivim i viure d'una manera més justa i més humana". De moment les prèvies de Revulsiu han tingut molt bona rebuda, i és que el videoclip del senzill "Heridas de guerra" ha superat les 100.000 visites a Youtube en només dues setmanes. El segon avançament, la cançó "Una mirada", revela una de les col·laboracions amb qui han tingut, la de Ska-P. Al disc també hi participen el raper Rayden, el grup de punk-folk mongol Hanggai, els bosnians Dubioza Kolektiv, l’orquestra japonesa Turtle Island, el sevillà Capitán Cobarde i la cantant de rap canària Ms Maiko.

A EDR podeu escoltar la tercera cançó que avancen els de Montcada i Reixac, "Bananeres", on els acompanyen els osonencs Oques Grasses. "La cançó té una frase del Murakami, a veure si endevineu quina és. Més enllà d’aquest fet, ens agrada molt jugar amb els dobles sentits i els jocs de paraules. La idea d’aquesta cançó és jugar amb la frase feta 'sortirem per peteneres' i la idea que de vegades vivim en un país que s’assembla massa a les repúbliques bananeres, on moltes coses es decideixen per sota de la taula o mirant cap a una altra banda", diu el cantant.
 


El seu quart disc, Eureka! (Kasba Music, 2013), va comportar una producció "més elaborada i detallista" per tal de "dignificar l'estil de La Pegatina". El grup es va posar a les mans de Marc Parrot, que els ha tornat a guiar a l'hora d'encarar Revulsiu, una aposta més enèrgica on amplien el ventall sonor i la intensitat que reflecteixen a dalt de l'escenari. "Heridas de guerra" evidencia un gir més guitarrer: "El directe és l’essència de La Pegatina. Aquest nou disc té més ska, més rock i més punk que els anteriors, i això es notarà a la gira".

12 de maig: dia revulsiu

Ja falta menys per la sortida de la cinquena referència. Tothom que compri el disc, a partir del 12 de maig, podrà assistir a un dels concerts que La Pegatina ha preparat en exclusiva per presentar les cançons: a la sala Joy Eslava de Madrid (14 de maig), la sala Salamandra de l’Hospitalet (15 de maig) i la sala Stage Live de Bilbao (22 de maig).