Estrenem a EDR una cançó del primer disc dels semifinalistes del Sona 9 2013

El rumb oníric
d'Els Navegants

La tripulació d'Els Navegants es mou entre Moià i Sant Feliu de Llobregat. Semifinalistes del Sona 9 2013, el grup va començar a treballar en unes noves cançons que veuran la llum aquest dijous 23 de juliol amb el debut 'Quadres' (autoeditat, 2015). Poesia, rock galàctic, psicodèlia i ara també arranjaments més clàssics i de músiques del món són els atributs del rumb musical del quartet. Després d'haver publicat el videoclip d'una cançó que ja van presentar al concurs de maquetes, amb el primer àlbum a punt, avancem en exclusiva a EDR "L'Emperador". 
Text: Sandra Tello. Foto: Gaspi Morer
Els seguidors d'Els Navegants ja han pogut escoltar algunes de les seves noves cançons als directes. Finalment les han enregistrades en el que serà el seu primer disc. Abans de conèixer-lo en la seva totalitat, a EDR estrenem "L'emperador": "Com altres temes d'Els Navegants és una cançó que neda una mica en el mar de la mística, i en aquest cas pot ser una història màgica. La font de les sis fonts que surt a la cançó existeix i és a Santes Creus; a partir d'aquí neix la història", valora la banda. 


L'àlbum pren el nom d'una de les cançons, que segons el grup és la més llarga i més complexa. Ara bé, Quadres "també és un recull d'imatges i moments i cada cançó ha esdevingut per a nosaltres com un quadre de tot el que ens ha passat tan a nivell de grup com personal durant els darrers dos anys".

Una de les fases del Sona 9 consisteix a gravar una cançó pròpia a l'estudi Bucbonera Records amb la producció de Tomàs Robisco. Els Navegants van escollir "12 jutges", i aprofitant l'avinentesa s'ha convertit en el primer videoclip, que també han presentat abans del disc per fer bullir l'olla: Oriol Serna (veu i guitarra), Martí Prats (bateria) i Víctor Fernàndez (rapsode) han completat el quartet amb Dani Hendler (baix) en substitució de Dani Ites. El nou baixista ha aportat matisos més propers al rock simfònic i el jazz i tota la banda s'ha encarregat de la producció del disc.

El dijous 23 publicaran el treball en format digital i juntament amb el nou material el grup estrena pàgina web on ben aviat anunciaran els concerts de presentació.