Estrenem «Everytime I close the doors», del proper disc del cantautor mallorquí

L'homenatge de Steven Munar a la seva àvia

Les properes setmanes seran unes de les més intenses per la carrera artística de Steven Munar & The Miracle Band. Amb pocs dies de diferència es llançarà el seu sisè àlbum en solitari i s’estrenarà al Festival In-Edit de Barcelona 'The Miracle Boy, Steven Munar & The Tea Servats' (La Produktiva Films, 2017), un documental sobre la vida artística del músic mallorquí dirigit pel també músic i periodista Nando Caballero.
Text: Pere Bestard. Fotos: Eva Núñez.
La cançó que avancem a EDR Balears porta per títol "Everytime I close the doors" i versa sobre la idealització i la recerca de l’amor genuí en la vida d’un home que es troba a la quarantena: "És una de les primeres cançons que vaig escriure per a Violet Koski (La Cúpula, 2017), amb uns arranjaments inusualment soul gràcies a les veus femenines, i és tal vegada la que té una influència més beatle de totes les cançons del disc". Steven Munar va néixer i créixer a Mallorca, però la seva mare és anglesa. Es va criar envoltat de vinils dels Beatles, Dylan, Cohen... Va ser ella qui li va contagiar l’amor cap a l’art i la música. Heather Smith és escriptora, de fet Violet Koski és el nom imaginari que va atribuir a la seva mare (l’àvia de Steven) en un dels seus contes breus.
 

 
"La meva àvia anglesa, tant com per al meu germà com per a mi, i per a tots els seus amics i coneguts, tenia alguna cosa màgica... Era aquell tipus de persona que sempre busca fer-te sentir bé i amb una gran empatia cap als altres, no jutjava mai ningú i sempre sabia trobar el costat positiu de tothom, una qualitat que la feia extraordinària. A part, com a bona anglesa tenia un gran sentit de l'humor." El personatge de Violet Koski ha servit per vehicular un disc que parla de les relacions familiars, de la idea de la mort, i també d’espiritualitat. El sentit de l’humor també és present al disc i permet humanitzar i fer més suau el caminar en aquesta època de la història tan convulsa.
 
La presentació de l’àlbum va acompanyada del llançament del documental The Miracle Boy, Steven Munar & The Tea Servants (La Produktiva Films, 2017), produït pel músic, periodista i realitzador audiovisual Nando Caballero: "A l'hora de plantejar el meu segon documental musical, volia mostrar els músics que estan picant pedra dia rere dia, any rere any, i l'Steven complia aquesta premissa amb un projecte força interessant i amb un reconeixement força dubtós. A més, la seva implicació amb aquesta fantàstica però seminal banda que van ser The Tea Servants ha servit per fer de pont entre el present i el passat, i ha donat al documental la transversalitat temporal i musical que buscava". El documental es podrà visionar el 27 d’octubre a La Sedeta de Barcelona i el dimecres 1 de novembre l’Aribau Club 2, en el marc del festival In-Edit.
 


El disc es podrà escoltar a les plataformes streaming el dijous 2 de novembre. La presentació en directe de l’àlbum tindrà lloc el proper 1 de desembre a la sala BeGood de Barcelona i el 8 de desembre al Novo Cafè Lisboa de Palma.