EDR Balears : El mar de músiques d'arrel de Posidònia

Estrenem “Lluna”, el primer senzill de la nova banda encapçalada per Marta Elka i Toni Pastor

El mar de músiques d'arrel de Posidònia

Neix una nova proposta musical que pren com a punt de partida la música popular de les Illes Balears, Posidònia. EDR Balears s'estrena amb la presentació en exclusiva del seu primer senzill, titulat "Lluna", una cançó que viatja entre el folk i la música mediterrània, amb sons del passat, el present i el futur.
Text: Pere Bestard. Fotos: Catalina Cladera i Arxiu BLAU
La posidònia és una alga marina que neix a les costes del Mediterrani, una espècie protegida i en perill d'extinció com de vegades ho sembla la cultura i la música de les Illes Balears, en especial la música d'arrel. La nova banda Posidònia creu fermament que cal conservar-la i transmetre-la perquè no es perdi en l'oceà del que sura en el mercat discogràfic. 
 
Amb aquest esperit de protecció però també d'innovació neix Posidònia, un grup encapçalat per la veu i les composicions de Marta Elka, acompanyada de grans músics especialitzats en el folk com són Toni Pastor (llaüt), Bernat Cabot (violí), Pep Balaguer (guitarra), Moisès Pelegrí (percussió) i el contrabaixista Marko Lokihari.
 
El disc, que portarà per títol Música mediterrània (Blau 2017), és una col·lecció de peces que passen pels boleros, les jotes, les tonades i romanços, des d'una perspectiva molt personal i amb uns arranjaments acurats fets per músics amb molta trajectòria en aquest camp. 

Es conjuguen reinterpretacions de música d'arrel com la sorpresiva "Parado de Valldemossa", així com peces, com "Lluna", que ha estat composta íntegrament, lletra i música, per la vocalista del projecte Marta Elka i que avui estrenem:
Cançons de posidònia
La posidònia no només ha servit d'inspiració per al nom d'aquest grup. Fa unes setmanes Enderrock.cat va recopilar una llista musical amb set cançons que tenen el fons marí i la posidònia de protagonista i que podeu escoltar aquí.