EDR Valencià : El nou «show» de Bertomeu

Estrenem el primer videoclip del seu nou àlbum, que sortirà publicat el proper 4 de juny

El nou «show» de Bertomeu

La figura de Bertomeu s'ha vinculat últimament a la tasca de musicació dels versos de Vicent Andrés Estellés, un clàssic entre els poetes valencians. Tot i això, i sense oblidar el seu vessant poètic, el músic valencià també es vol llançar un altre cop a les cançons pròpies amb un nou disc: Bertomeu Blues Band Show (autoeditat, 2018). N'estrenem el videoclip de la cançó "El show".
Text: Helena Martín. Fotos: Empar Bou
Després d'haver pogut sentir les cançons "Confia" i "Júlia" en exclusiva a Enderrock.cat, el cantant avança al primer número de l'EDR Valencià el videoclip de presentació del seu nou treball discogràfic, del tema "El show". Aquesta és la primera cançó de l'àlbum, i segons explica Bertomeu, representa la seva "visió actual de la música, amb la fusió del blues més clàssic", i també parla de "les primeres emocions del directe quan encara no existien ni els mòbils ni internet". Així de nostàlgic, el músic recorda quan "anar a un concert i vore algú tocant la guitarra, la bateria i el baix era una sensació insuperable, era un gran show".
 

Aquest nou àlbum, que sortirà publicat el proper 4 de juny, és la consolidació de la música de Bertomeu, que es troba en una etapa més madura. Amb el blues com a estil transversal, desenvolupat amb formació de trio (guitarra, baix i bateria), Bertomeu Blues Band Show és per al valencià "un retrobament amb els principis musicals que em van fer ser el tipus de músic que soc". Bertomeu explica que és un disc que tenia moltes ganes de fer i que ha gaudit molt en el procés de gravació, ja que ha buscat "un so molt proper i gens adulterat" perquè soni tal com és ell.

Una de les novetats que portarà aquest nou treball discogràfic es veurà reflectida als directes. Acostumat a enfrontar-se als concerts només amb la companyia de la seva guitarra, aquesta vegada vol compartir escenari amb els músics que han estat amb ell a la gravació de l'àlbum. Com a conseqüència, el músic assegura que els directes seran molt potents, amb temes de "blues ràpids i rockers" i sense "res perfecte, només persones tocant". Això sí, Bertomeu confirma que els més lletraferits no quedaran sense la seva ració d'Estellés.