EDR Valencià : L'Home Brut, cinquè semifinalista del Sona9

El grup de Beneixida passa a la nova fase del concurs juntament amb Va!, Ushanka, Plou i Cabot

L'Home Brut, cinquè semifinalista del Sona9

El dijous 24 de maig a la sala Wah Wah Club de València es va celebrar el cinquè (i darrer) concert preliminar de la XVIII edició del concurs Sona9. Va ser una nit triple, amb la banda de pop-rock de Gandia King Kong Boy, el pop-rock d'Algemesí de Novembre Elèctric i el pop-rock de L'Home Brut, formació vinguda de Beneixida.
Text: Ferran Amado. Fotos: Xepo WS
Al final de la vetllada d'ahir la votació popular va fer que aquests darrers, L'Home Brut, fossin elegits com a cinquens semifinalistes del Sona9 2018. El seu nom s'uneix a la resta de seleccionats als concerts preliminars anteriors: el pop-rock dels barcelonins Va!, el pop-folk dels també barcelonins Ushanka, el també pop-folk dels barcelonins Plou i el pop-rock folk de la formació de Marratxí Cabot.

Tots aquests artistes són els que han rebut més vots als cinc concerts preliminars celebrats a Barcelona, Palma i València. El següent pas serà saber la decisió del jurat, que escollirà els set artistes restants que passaran a les semifinals del Sona9.

I ara, què?
Les 12 formacions semifinalistes que passin a la nova fase del concurs hauran d'enfrontar-se a diferents proves, com versionar i/o adaptar al català una cançó enregistrada per un altre artista i musicar el poema d'un autor novell proposat pel Sona9. Les proves s'avaluaran en cadascuna de les eliminatòries, que consistiran en una actuació de 30 minuts de durada als festivals Acústica de Figueres, Mercat de Música Viva de Vic, BAM de La Mercè de Barcelona i Festes de Santa Tecla de Tarragona.