La final del mediàtic concurs Operación Triunfo no comptarà amb l'actuació de la cantant de Beniarrés, però «no passa res»

Samantha Gilabert, eclèctica i venerada

Han passat exactament sis mesos des que la valenciana Samantha Gilabert va deixar les espines de Cactus per exposar-se a les de milers d'usuaris seguidors del programa emès per TVE1. L'onzena edició d'Operación Trinunfo pronosticava uns mesos d'eufòria i immediata fama pels setze concursants, però el que ningú tenia previst era que l'edició es veuria interrompuda per una pandèmia mundial, ni que una de les artistes acabaria creuant la passarel·la en cadira de rodes, ni que acabaria apareixent un cartell de "Samantha, presidenta dels PPCC" als menjadors d'arreu del país a les portes de la final
Text: Anna Tisora. Fotos: Arxiu.
Finalment però, la beniarresina no podrà optar a guanyadora de l'edició ja que va ser eliminada del concurs a la semi-final del passat dimecres defensant el tema Christina Aguilera "Something's got a hold on me". El dia següent, l'artista reapareixia a les xarxes amb un breu "no pasa nada", que va emocionar els seus seguidors.



Si una cosa és certificada del pas de Samantha pel talent show, és que el seu carisma i espontaneïtat l'han fet protagonista de l'edició, juntament amb la seva innegable evolució musical, que la cantant ha forjat al ritme de cançons com "Maniac", "Milionària", "Mediterráneo" o "Call me maybe", amb la que es va proclamar preferida de la gala 4.

La tornada a l'acadèmia de Terrassa, després de la pausa conseqüència de la crisi sanitària, no va ser fàcil per a la de Beniarrés, que va mostrar-se confusa i esgotada davant la pressió del concurs. Els episodis derivats d'aquest justificat desequilibri emocional de la concursant no van passar desapercebuts a les xarxes, on un important nombre d'usuaris coincidien en la importància de mostrar-se transparent i si cal, dèbil, al públic, i agraeixen a Samantha visibilitzar els girs emocionals que pot causar qualsevol situació d'estrès. Amb tot, en un dels punts virals on Samantha ha estat més venerada ha estat al hashtag #elrOTllo20, amb què diversos usuaris dels Països Catalans comentaven la jugada i es posicionaven a favor de la cantant. 

Per altra banda, Gilabert, que va debutar a l'escenari del concurs versionant "Que tinguem sort" de Lluís Llach, ha destacat per la seva habilitat d'adaptació i la força vocal que és capaç de posar en qualsevol tema que se li proposi, per no parlar de la posada en escena, que en sí ja és enèrgica i magnetitzant. Tanmateix, Samantha no ha acabat de sentir-se còmoda amb el resultat de les seves actuacions, que l'han frustrat en més d'una ocasió, segurament, com a efecte secundari de la pròpia exigència i expectatives. 

Una de les garanties de formar part d'Operación Triunfo, a banda de la visibilitat i el munt d'oportunitats que se'ls obren als joves artistes, és que cadascun dels artistes surt del concurs amb almenys un tema propi enregistrat i produït per algun artista de renom del panorama musical. En el cas de Samantha, el paper de mentor ha estat a càrrec del músic barceloní Carlos Sadness, que juntament amb Jordi Bastida, ha guiat el procés compositiu del primer senzill editat de Samantha Gilabert, que finalment va veure la llum el passat mes de maig.