Actualitzat el 19/12/2017

Lombao

Guanyadores del 13è Concurs de Música Jove “Endolla’t al so del Maresme”

El trio de Vilassar de Mar, Lombao, es va emportar el primer premi de l'Endolla't 2017. Liderat per Clara Lombao, el trio va seduir al jurat del certamen amb la seva proposta de cançó d'autor, folk i clàssica. La seva cantant i guitarrista, Clara Lombao, ens posa al dia de la seva trajectòria en el món de la música, dies abans de gravar el seu primer EP a Bucbonera Studios.


Quins han estat els inicis musicals de Lombao?
Vaig començar a tocar la guitarra amb 12 anys, i des del primer instant que vaig saber fer sonar tres acords vaig començar a composar. Moltes de les cançons que toco ara són fruit de l’evolució d’idees que porto madurant i de treballar durant molt de temps.

Que ha representat guanyar el Concurs de Musica Jove del Maresme?
Ha suposat poder obrir al món el meu univers personal. També és un impuls pel grup per poder continuar treballant, a més de tenir més visibilitat i confiança. Actualment estem enregistrant les cançons tal com les tenim amb l’inestimable experiència i talent d’en Tomàs Robisco.

La teva proposta musical beu de diferents sonoritats com el folk americà, la cançó i fins i tot amb arranjaments de clàssica. Quins és el secret per fusionar tots aquests estils?
Aquest projecte és la confluència natural de les meves necessitats expressives, l’apreciació pel folk americà i altres estils musicals que tenim en comú els quatre, el paper i l’experiència del Jordi Font com a compositor i arranjador i l’orquestra de cambra moderna de on provenen l’Andrea, la Xenia i el Jordi. Per altra banda, la musica clàssica no és una influència directa, però si apreciable

La figura de Jordi Font en aquest projecte és de vital importància?
En Jordi, tot i que no és músic actiu al grup, és part important del seu desenvolupament. Des del inici del projecte, ell m’ha ajudat a acabar les cançons, i sobretot, a trobar junts el caràcter i el significat de cadascuna, a més de fer els arranjaments. De fet, va ser ell qui va proposar la formació de cordes i a l’Andrea Cárdenas i la Xènia Sánchez en concret per sumar-se en aquest projecte.

Per a la gravació del EP amb 4 cançons, teniu previst portar a l’estudi el vostre directe o fareu una producció amb més músics i instruments?
La nostra idea és portar el directe que oferim a l’estudi, però incloent matisos que en directe no podem fer per un tema pràctic i de viabilitat. Són efectes que resulten molt efectius en estudi i que acabaran de donar el toc final a les cançons.

Quins projectes tens a curt termini?
Tenim pendent obrir un canal al youtube per acompanyar la difusió de les cançons a la vegada que re interpretar amb la nostra visió i so cançons d’altres artistes que ens agraden.També estem treballant en aconseguir nous concerts per difondre el nostre projecte, i jo en particular, estic treballant en cançons noves.
 

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.