La feina de la indústria de la música, valorada als Premis Enderrock

Vuit agents del sector musical han recollit diplomes commemoratius

| 24/02/2015 a les 13:00h

A la roda de premsa dels Premis Enderrock 2015 s'han donat a conèixer els guanyadors de la votació popular i els detalls de la gala i a més s'han lliurat els reconeixements a la indústria musical catalana. Enguany han estat per als mitjans especialitzats Mondosonoro (20 anys) i Rockdelux (30 anys), els segells DiscMedi (25 anys), RGB (20 anys) i Picap (30 anys), la sala Nova Jazz Cava (20 anys), l'espai Matinades musicals de Televisió de Catalunya (5 anys) i l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (25 anys). 
Públic Foto: Arxiu Enderrock

Mondosonoro - 20è aniversari

Per ser un referent de la premsa musical de caràcter popular que al llarg de dues dècades s’ha expandit de Barcelona a tots els territoris de l’Estat espanyol amb una publicació oberta, gratuïta i capaç d’integrar i difondre tots els àmbits de l’escena musical, des del pop i els seus derivats. Després de vint anys i més de 200 números, Mondosonoro ha sabut convertir-se en una plataforma necessària i útil per als músics, la indústria musical i els mateixos lectors.

Rockdelux 30è aniversari
Per ser un referent de la premsa musical catalana i estatal, hereva de capçaleres històriques com Vibraciones o Disco Exprés, que ha contribuït a generar un públic i una escena musical independents. La seva aposta per un periodisme musical rigorós i de qualitat al llarg de tres dècades i més de 300 números ha estat un exemple i una guia necessària i imprescindible tant per a melòmans com per als mateixos artistes.

DiscMedi - 25è aniversari

Per una trajectòria consolidada de suport als artistes catalans a través de produccions discogràfiques de qualitat que han estat la base de l’actual panorama musical. El segell DiscMedi, dirigit per Àlex Eslava, ha editat i distribuït més de 5.000 àlbums d’estils que abasten del pop-rock a la clàssica, passant pel jazz, el folk i el blues, i ha treballat amb noms tan reconeguts com Els Pets, Lax’n’Busto, Antònia Font, Els Amics de les Arts, Manel, Mishima, Pascal Comelade i la Cobla Sant Jordi, entre altres.

RGB - 20è aniversari
Per la seva contribució a un país que viu de la música i per la música, gràcies a la passió i la professionalitat del trident format per Xavi Fortuny, Glòria Castellví i Jordi Planagumà. RGB s’ha significat com a management –des de Sopa de Cabra fins a Els Pets, Ja T’Ho Diré o Lax’n’Busto–, promotora de cicles, concerts i festivals –des de l’aposta pionera que ha portat a la dècada d’edicions del Senglar Rock fins al referencial Black Music Festival– i impulsora de sales i xarxes artístiques –de La Mirona a les Cases de la Música–. 

Picap - 30è aniversari

Per haver assolit tres dècades al servei de la llengua i la cultura catalanes a través d’un ampli catàleg de milers de produccions musicals i edicions discogràfiques d’autors i intèrprets d’arreu dels Països Catalans. Amb un respecte absolut per la cançó de qualitat i per la tradició que va de la música popular al pop-rock en totes les seves variants, el segell Picap, fundat i dirigit per Joan Carles Doval, ha estat un pal de paller de la indústria musical catalana moderna. 

Nova Jazz Cava de Terrassa - 20è aniversari
Per la seva programació estable, referencial i oberta de mires de jazz i músiques improvisades, que permet oferir un aparador immillorable de l’actual escena catalana i internacional. La Nova Jazz Cava de Terrassa, hereva de l’esperit del Club de Jazz d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, s’ha convertit en un temple de pelegrinatge per a tots els jazzmans gràcies a l’esforç i l’activisme dels seus promotors, que han tingut en Valentí Grau una ànima fidel i apassionada. 

Matinades musicals de Televisió de Catalunya - 5è aniversari
Per la programació diària de jazz i blues a l’espai Matinades musicals de Televisió de Catalunya, considerat una experiència pionera i exportable a altres televisions. El format ideat per Àngel Lacalle i Juli Guiu, i dirigit per Dani Nel·lo (Jazz, blues, ritmes, fusió & swing a l’estudi, Cava de blues i Ritmes a l’aula), ha contribuït a la difusió de música de qualitat als canals de TV3 i el 33 amb la participació més de 800 músics i prop de 200 espais emesos.

Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya - 25è aniversari
 
Per la seva trajectòria fidel als orígens i a la identitat dels seus objectius com a entitat cultural, democràtica i de caràcter sindical, creada l’any 1989 amb la finalitat de representar el col·lectiu de músics professionals. L’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya defensa, reconeix i promociona els músics del sector des de fa 25 anys per aconseguir millores en tots els àmbits, a més d’impulsar uns premis anuals o publicar mensualment el Jazz Butlletí.
Arxivat a: Enderrock