Crítica i públic premien Txarango

S'emporten 4 premis de la votació popular i reben el reconeixement de millor artista per partida doble

| 25/02/2015 a les 14:59h

El 26 de març al Teatre Municipal de Girona la banda del Ripollès pujarà a l'escenari per recollir els guardons de millor artista –per part de la crítica i del públic–, millor disc de pop-rock –en la votació popular– per Som riu (DiscMedi, 2014), millor directe i millor lletra de cançó per "Compta amb mi". 
Txarango Foto: Xavier Mercadé

El fenomen de Txarango no para de créixer. El debut Benvinguts al llarg viatge (DiscMedi, 2012) va calar fort i es va traduir als Premis Enderrock 2012 amb el reconeixement del públic i de la crítica com a grup revelació de l'any i també del vot popular a les categories de millor directe i millor disc de pop-rock. Ara, la nova onada de Som riu (DiscMedi, 2014) també ve acompanyada d'una allau de premis.



D'entrada, crítica i públic s'han tornat a posar d'acord, aquesta vegada per reconèixer el mèrit de millor artista del 2014, en un any en què la banda ha debutat com a organització del festival Clownia, ha actuat en infinitat d'escenaris, ja siguin dels pobles més recòndits o de les cites estivals més rellevants, i ha col·laborat en l'impuls d'un centre cultural a Carapan, a l'Àfrica. 

De ruta i en caravana, Txarango reben la notícia del palmarès dels Premis Enderrock: "Estem molt contents perquè hem viscut una gira que, concert a concert, veiem que segurament ha estat una de les més importants que hem fet i farem mai. Després de tants concerts, que el públic aposti per nosaltres i a més la crítica hi coincideixi és màxim, ens dóna molta força per seguir treballant en la mateixa direcció", valora el cantant Alguer Miquel.



Dels premis més globals –millor artista, millor disc de pop-rock, millor directe– als més particulars, el públic ha considerat "Compta amb mi" la millor lletra de cançó del 2014. El grup defensa la idea de cançó per si sola, que a més pugui ser ballable amb un bon directe: "És curiós perquè quan escrivim una cançó pot parlar de coses col·lectives o més properes, i aquesta fa referència a una història més aviat íntimia, i el fet d'haver-la compartit i que les emocions connectin amb el públic és molt bonic", descriu el cantant.  Txarango seran el proper 26 de març al Teatre Municipal de Girona per recollir els cinc Premis Enderrock per la feina feta al llarg del 2014.
Arxivat a: Enderrock