Vic es prepara per al jazz

La 17a edició del Voll-Damm Festival de Jazz de Vic se celebrarà del 7 al 17 de maig

| 26/02/2015 a les 12:00h

A l'espera de la presentació del festival a principi d'abril, Vic comença a escalfar motors per esdevenir l'epicentre del jazz. El bateria nord-americà Jim Black actuarà amb el seu darrer projecte, Jim Black New Quartet Malamute. A banda d'anunciar el primer nom del cartell, l'organització presenta un documental enregistrat a l'edició passada sobre la producció pròpia Revisiting John Coltrane’s A Love Supreme.
Jim Black New Quartet Malamute Foto: Arxiu Voll-Damm Festival Jazz Vic

L’any passat, el Voll-Damm Festival de Jazz de Vic va celebrar el 50è aniversari d’A Love Supreme, l’obra mestra que el saxofonista John Coltrane va gravar el 1964 amb el seu quartet a l’estudi Van Gelder. Per fer-ho, va encarregar una producció exclusiva a tres pioners del jazz i la música improvisada: el pianista noruec Bugge Wesseltoft, l'alemany Henrik Schwarz a la programació electrònica i el contrabaixista suec Dan Berglund.

El 10 de maig passat l'auditori L'Atlàntida de la capital osonenca va reunir el tres músics en un concert únic. És per això que el festival va enregistrar el desenvolupament del procés creatiu en un documental produït pel Voll-Damm Festival de Jazz de Vic i realitzat per Ignasi Costa:
 
 

17è Voll-Damm Festival de Jazz de Vic
La trobada jazzística tindrà lloc del 7 al 17 de maig, i juntament amb el llançament de l'audiovisual el festival ha anunciat el primer nom del cartell: Jim Black New Quartet Malamute. El quartet va debutar l'estiu passat al festival de jazz de Reykjavik, i la formació que lidera el bateria Jim Black es desviu per la innovació amb molta personalitat. A Vic arribaran amb un nou àlbum sota el braç que tenen previst gravar a Islàndia. 
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz