'Farts', el nou àlbum d'Exèrcit d'Alliberament Musical

Estrenem la cançó "Aigua fresca"

| 27/02/2015 a les 15:00h

Dos anys i mig després del primer disc, Exèrcit d'Alliberament Musical (EAM) torna amb el seu rock potent i agressiu i difícilment classificable. Farts (Kasba Music, 2015) és "una eina col·lectiva per fer música molt ben greixada", i veurà la llum el 3 de març. N'estrenem una de les cançons.

EAM Foto: Arxiu d'EAM

Es defineixen com una banda germinada de l'esperit Lluís Llach, però arrelada als sons de Rage Against the Machine o Negu Gorriak. Exèrcit d'Alliberament Musical presenta el seu segon àlbum,  Farts (Kasba Music, 2015), que estrenaran el pròxim 3 de març. "Creiem que Farts és una evolució natural del primer disc, un recull de l'experiència acumulada, alhora que també beu de les aportacions dels nous membres", expliquen. 

Farts ha estat un treball col·lectiu. La gravació l'ha fet Joan Artigas, a l'AdLibitum Estudi de Palamós, i la mescla l'han realitzada a La Panchita, amb Gerard Casajús. Han passat dos anys i mig des de la publicació del seu primer treball, EAM (autoeditat, 2012). "El grup també ha passat per diferents etapes, i en el transcurs del temps hem hagut d'acomiadar tres membres originals. A dia d'avui la banda està més compenetrada i compromesa que mai", afegeixen. 

Exèrcit d'Alliberament Musical es defineixen com "una mica heretges" a l'hora de classificar-se en un estil, i per definir-ho ràpid en un concepte, diuen que fan "hip-hop amb banda": "Les ortodòxies no casen gaire amb nosaltres, i ens agrada reflectir les diferents influències que tenim".

D'ençà del seu primer àlbum han trepitjat molts escenaris, i per al nou treball ja tenen una sèrie de concerts planejats. Aguns seran acompanyats de Lágrimas de Sangre, formació que van conèixer en un dels concerts i amb qui han establert una forta relació dins i fora dels escenaris. No són els únics que han col·laborat en aquest treball: també hi han aportat el seu granet de sorra At Versaris i el violoncel·lista Jesús Blanco.



Un glop d'"Aigua fresca" 
Estrenem un dels 11 temes que formen el disc, "Aigua fresca": "La cançó va sorgir per mostrar el nostre agraïment a tota la gent que ens estima i amb qui hem crescut. Parlem dels nostres orígens, de moments, de reflexions d'adolescents, dels amics que han marxat fora, dels que ja no tornaran...". Amb aquesta cançó, on ha col·laborat Sandra Jerez, expressen el que senten cap al seu entorn, cosa que "no sempre és fàcil", comenten. 

Les comarques de Tarragona, Girona i Barcelona ja tenen dates per acollir els de les Gavarres, que presentaran el disc en directe el 14 de març a la sala Inagua Jambar de Palamós. EAM es consideren un grup de directe, estan "ansiosos per tornar als escenaris", i esperen que el públic també ho estigui: "Ens trobem en un punt incert, però després de tota la feina feta i de les hores invertides, tenim unes expectatives força optimistes en comparació amb l'anterior treball". Les dates dels concerts confirmats es poden consultar al seu web.
Arxivat a: Enderrock