Mor als 60 anys el periodista musical Jordi Tardà

Tardà ha estat director del programa 'Tarda Tardà' i de la Fira del Disc de Col·leccionista

| 01/03/2015 a les 15:05h

Justament aquest 2015 es complien 30 anys del programa de Catalunya Ràdio i iCat.cat Tarda Tardà.

F. Juan Miguel Morales

El periodista musical Jordi Tardà (Mataró, 1955) ha mort aquesta nit als 60 anys. Tardà va estar treballant amb el promotor de concerts Gay Mercader, i hi va coincidir quan aquest va dur els Rolling Stones a l'Estat espanyol. La vinculació amb aquest grup va originar la famosa frase "Paraula de Stone", que Tardà pronunciava als seus programes de ràdio i que va esdevenir el nom de la seva empresa. 

L'any 1983 va començar a treballar a Catalunya Ràdio, i el 1985 va inaugurar els dissabtes a la tarda el programa Tarda Tardà, que fins ara ha estat en antena a Catalunya Ràdio i a iCat.cat. També el 1985 va engegar la Fira del Disc del Col·leccionista a Barcelona, que fins al 2004 van tenir també seu a Girona i Reus. 

És autor de diversos llibres musicals, com Paraula d'Stone (Empúries, 1995) i Diario de un coleccionista (Planeta, 2002), i d'una novel·la: La porta de l'infern (Tibidabo, 2007).

L’any 1995 va iniciar l’efímera aventura del Tardà Rock Cafè al Port Olímpic de Barcelona, a l'estil dels Hard Rock Cafe. Un dels seus projectes més ambiciosos va ser la creació d'un Museu del Rock, inèdit a Europa: des de l'abril del 2011 va ocupar 106.000 metres quadrats del darrer pis de la reformada plaça de toros de les Arenes a Barcelona, i va ser dissenyat per l'arquitecte Richard Rogers. Malauradament, el Museu va haver de tancar un any més tard.

Jordi Tardà també era reconegut per ser un gran tintinòleg. Els seus monogràfics sobre Tintín a Catalunya Ràdio els festius intersetmanals eren una cita inexcusable per als fans de les aventures del jove periodista creat per Hergé. 


F. Xavier Mercadé


F. Xavier Mercadé
Arxivat a: Enderrock