Mazoni es tanca a l'Arts Santa Mònica

El músic es clausura per compondre cançons noves

| 04/03/2015 a les 15:00h

31 dies: composant és el nou projecte en què està immers Jaume Pla 'Mazoni'. El bisbalenc s'ha instal·lat al MèdiaQuiosc de l'Arts Santa Mònica de Barcelona i s'hi estarà, escrivint-hi noves cançons, fins a final de mes. La performance s'emmarca dins l'exposició Popcèntric, i oferirà un concert cada dimarts del mes de març.
Mazoni Foto: Juan Miguel Morales

L'Arts Santa Mònica de Barcelona serà el laboratori creatiu de Mazoni fins al 31 de març. Al número de febrer de la revista Enderrock, Jaume Pla es definia com una "exposició amb potes". Compartirà espai amb l'exposició "Popcèntric" de la primera planta i les actuacions dels divendres al Claustre.


Amb aquest nou projecte, l'artista vol crear cancçons que surtin a partir d'un nou entorn, on pugui rebre influències en tot el procés. Mazoni estarà darrere el vidre del MèdiaQuiosc de l'Arts Santa Mònica, un espai que comparteix amb el programa del canal 33 Caràcter, que realitzarà càpsules setmanals de l'estada de Jaume Pla. Cada dia es podran llegir les novetats al seu blog personal



"Agafar un instrument que no domines del tot per fer una cançó de vegades fins i tot pot ser positiu, perquè t'obliga a superar-te. Si agafo una bateria, com que no la sé tocar no podré fer gairebé res, però si és per a un sol tema, ho puc fer. El problema vindria si n'hagués de tocar deu amb la bateria. Aquesta és una pràctica de molts compositors: quan estan encallats canvien d'instrument. És com el típic guitarrista que té cent cançons escrites amb la guitarra, i no sap tocar el piano, però en un moment en què veu que es repeteix agafa el piano i se li obre un món nou. En sap molt menys que amb la guitarra, però allà està tot per fer. Es tracta d'explotar aquesta cosa innocent d'agafar un instrument i a veure què en treus" explica el bisbalenc, que defensarà cada cançó amb un instrument diferent.

Mazoni diu que no vol deixar de banda el producte resultant, però que pretén fer incisió en el procés creatiu: "M'interessa enfocar-ho més aviat cap al making of i no tant en com serà el disc final. Per a mi serà fonamental escriure bones cançons, però en aquest cas el procés ha de ser tant o més important".

Vols visitar-lo?
Cada dimarts del mes de març s'obriran les portes del MèdiaQuiosc i hi explicarà els avenços del disc. Des d'Enderrock engeguem un concurs per poder assistir als showcases setmanals. Tots els que vulgueu assistir a la primera cita, el dimarts 10 (19 h), heu d'enviar un correu electrònic a [email protected] i entre tots els participants sortejarem 5 entrades dobles. Els noms dels guanyadors els anunciarem en una notícia aquest divendres a Enderrock.cat.
Arxivat a: Enderrock