Les dones de la música

Diumenge se celebra el Dia de la Dona Treballadora i el CurCircuit i Tradicionàrius se'n fan ressò

| 05/03/2015 a les 14:59h

El diumenge es commemora el Dia Internacional de la Dona Treballadora, i el cicle CurtCircuit i el festival Tradicionàrius organitzen espectacles per amplificar les veus femenines de l'escena. A més, engeguem el març amb noves propostes musicals: el BarnaSants no s'atura, comença el Let's Festival a l'Hospitalet de Llobregat, i continuen sonant el Cicle de Músiques Tranquil·les, el Cicle Nu i el Black Music Festival, entre molts altres.


El BarnaSants segueix a l'agenda musical amb la música d'autor com a protagonista. Aquest vespre a l'espai d'art Tinta Roja actuarà Olden, mentre que Rosa Sánchez Quinteto actuarà al Centre Cultural Albareda a les 20.30 h. A la mateixa hora al Harlem Jazz Club, Gerard Quintana i Xarim Aresté oferiran en format íntim les cançons de Tothom ho sap (PromoArts Records, 2014). Música i poesia contemporànies seran el fil del teler de l'Auditori Barradas gràcies a la complicitat entre Rafa Mora i Moncho Otero.

A banda de les propostes d'autor, l'Hospitalet de Llobregat acollirà a partir d'aquest cap de setmana una nova edició del Let's Festival: Mishima i Joana Serrat seran els encarregats d'obrir la cita, per on passaran Los NastysLes Sueques, The SaursDorian, PonchoJohn GrvyJupiter Lion i Músculo

Joan Dausà actuarà a Mataró demà divendres en el marc del Cicle de Músiques Tranquil·les. Llars i Judit Neddermann seran al Museu Europeu d'Art Modern en el marc del Cicle Nu. I el Black Music Festival també té oferta per a la nit de demà amb Maceo Parker & Girona Jazz Project Big Band al Teatre Municipal de Girona.

La música del Dia Internacional de la Dona Treballadora

Se celebrarà aquest diumenge, i les veus femenines en seran les protagonistes al llarg del cap de setmana. El cicle itinerant CurtCircuit ha preparat dues nits amb moltes amfitriones. Per als amants del soul i la música negra, demà es reuniran a la sala barcelonina Music Hall les set dives del soul català acompanyades de la banda The Slingshots. Les Soul Sisters Blackcelona, tal com les han anomenat, són les cantants Koko-Jean Davis (The Excitements), Marina Torres (Marina BBface & The Beatroots), Ster Wax (Wax&Boogie), Leila, Izah, Clara Dini (ex-The Black BeltonesB-Funk) i Laia Soulvador (ex-JizzyFreeMotherfunkers).

L'endemà a la sala [2] de l'Apolo serà el torn de les Pop Queens, considerades les reines del gènere a casa nostra: Joana Serrat, Gemma Humet, Maika Makovski, Carla, Maïa Vidal, Marion Harper i Louise Sansom & Núria Monés.

El diumenge el festival Tradicionàrius organitza un homenatge a Biana d'Aponte. La jove cantant italiana va morir el 2004 amb només 20 anys, quan tot just havia signat el seu primer contracte discogràfic. És per això que cada any a la ciutat d'Aversa (Itàlia) se celebra un certamen que du el seu nom, i a Barcelona també, a càrrec de Rusó Sala, l'artista procedent de Sardenya Dinatatak, la britànica Samantha de SienaTamar McLeod Sinclair des de Nova Zelanda i la cantant basca Edurne Arizu

Podeu consultar la resta de concerts a l'agenda d'Enderrock.cat i d'EDR.
Arxivat a: Enderrock