Televisió de Catalunya recorda Ovidi

Avui s'estrena el documental 'Ovidi per Ovidi' i Catalunya Ràdio li dedica un programa especial

| 10/03/2015 a les 06:59h

Televisió de Catalunya també homenatja Ovidi Montllor i li dedicarà una programació específica aquest vespre. A les 23 h el canal 33 emetrà el documental Ovidi per Ovidi, i es podrà trobar tot el material audovisual en un nou espai web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals dedicat al cantautor d'Alcoi. 


Televisió de Catalunya se suma als nombrosos homenatges que es faran a Ovidi Montllor per recordar el seu testimoni, ara que fa vint anys de la seva mort. Avui s'emetrà una programació especial, i durant tot l'any es faran diversos programes i informatius per tal de seguir tots els actes que es duran a terme en record del cantautor alcoià.

Tot el material audiovisual que s'emeti es podrà recuperar al portal web creat per a l'ocasió. A més, també hi haurà les galeries de fotos que repassaran la trajectòria d'Ovidi Montllor.

Ovidi per Ovidi
Jordi Lara i Ramon Millà han fet una immersió pels arxius de Televisió de Catalunya i la Fonoteca de Catalunya Ràdio per trobar tot el material necessari per reconstruir el pensament artístic i l'itinerari vital d'un dels artistes més rellevants de la música dels Països Catalans. Sota el nom d'Ovidi per Ovidi, el documental es teixeix a partir de la veu d'Ovidi, i Televisió de Catalunya l'emetrà la nit en què l'alcoià va marxar de vacances ara fa vint anys.

El programa dóna veu direcament a Ovidi Montllor en primera persona, i ho complementa amb fotografies i retalls de premsa de l'arxiu personal del cantautor. La proposta vol deixar de banda els testimonis de terceres persones, i centrar-se en les paraules incòmodes de l'artista, que deia el que calia dir amb contundència i tendresa a la vegada. 



Programa especial a Catalunya Ràdio
 
Els Matins de Mònica Terribas també dedica el programa d'avui al cantautor, que emet en directe des de les 6 del matí amb seu al Casinet d'Hostafrancs de Barcelona. Passaran pel programa diverses persones relacionades amb la vida d'Ovidi Montllor i s'analitzarà el panorama musical del País Valencà del moment, amb els directes de Feliu Ventura, Hugo Mas, Arthur Caravan, Batà, Zoo i Auxili.
Arxivat a: Any Ovidi