La Pegatina presentarà nou disc al festival Ítaca

Alpha Blondy actuarà a Catalunya en la segona edició de la cita empordanesa

| 25/03/2015 a les 15:00h

Fins al 3 de juliol l'Empordà serà l'escenari de música, teatre, poesia i xerrades, en el marc del festival Ítaca. Hi actuaran Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien, Albert Pla i Diego Cortés i Els Pets, entre altres. Les entrades seran ous i pomes com a mostra de protesta contra l'IVA cultural. 
La Pegatina Foto: Arxiu La Pegatina

Des del 21 de març l'Empordà acull el festival Ítaca, on la reivindicació és un dels ingredients clau. Lágrimas de Sangre i Exèrcit d'Alliberament Musical van ser les primeres actuacions del festival, que ofereix concerts i actes diversos fins al 3 de juliol. 

Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien celebren el desè aniversari i fan parada a Gualta el 5 de juny en la gira Un pas i 10 i un pas. Albert Pla i Diego Cortés formaran duet i recorreran els millors temes de Pla, sempre acompanyats de les cordes de Diego Cortés, a Pals. El Museu Gala-Dalí de Púbol serà l'escenari de Roger Mas el 19 de juny, mentre que el 20 de juny Torroella de Montgrí acollirà La Pegatina, que presentarà en prímicia a les comarques gironines el seu nou disc, L'Hora del Joglar i Ítaca Band. 

També estan d'aniversari Els Pets, que portaran la seva gira 3.0 a la Bisbal d'Empordà. El jazz serà present al festival de la mà de Carles Benavent, que no anirà sol: l'acompanyarà a la trompeta Raynald Colom, un dels músics més versàtils del món del jazz a casa nostra. 

Alpha Blondy tancarà l'edició del festival. L'únic concert a Catalunya de l'artista de reggae serà a Calella de Palafrugell, on es podrà escoltar el seu nou disc. 

A més, també hi tindran lloc dues batalles de galls: alguns dels artistes del panorama musical català trauran el millor de si mateixos, i la votació del públic decidirà qui és el guanyador. La primera batalla serà el 22 de maig a Torroella de Mongrí, i enfrontarà Cris Juanico amb Guillamino. La segona, a la Pera, enfrontarà en un triangle Joan Colomo, Joan Pons (El Petit de Cal Eril) i Mau Boada (Esperit!) el 6 de juny.

L'Ítaca també deixarà un seguit d'exposicions, xerrades, poesia i teatre. Les entrades per al festival són pomes i ous, com a reivindicació a l'IVA cultural que pateix el món de la música i de l'art. La programació completa i les entrades es poden aconseguir aquí.
Arxivat a: Enderrock