Roger Mas al 5è aniversari del Festival de Pasqua de Cervera

S'interpretaran obres de Jordi Cervelló, Joan Manén i Joan Albert Amargós

| 30/03/2015 a les 14:59h

El Festival de Música de Cervera, que va començar el passat 26 de març amb l'actuació de Lleidart Ensemble, celebra el proper dijous 2 d'abril el seu concert del 5è aniversari del festival. Ho farà amb un programa eclèctic, uns intèrprets de luxe i les batutes de Joan Albert Amargós i Xavier Puig.
Roger Mas Foto: Jordi Plana

Roger Mas és un dels convidats de luxe que commemoraran el 5è aniversari del Festival de Pasqua de Cervera. No ho farà sol, perquè el pianista Daniel Blanch, la soprano Sandra Roset, l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, el Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados de Lleida, la Coral Ginesta de Cervera i la Coral Infantil Nova Cervera actuaran plegats sota la batuta de Joan Albert Amargós i Xavier Puig

La primera part del concert es basarà en les obres dels dos compositors catalans homenatjats en l'edició del festival. Sonarà Fanfarra, de Jordi Cervelló, i Rapsòdia catalana per a piano i orquestra, de Joan Manén. També s'hi podran escoltar Lo pardal i Muntanyes del Canigó. "Són dos grans noms de la composició contemporània catalana, amb una trajectòria de vuitanta anys molt diferent i d'aproximació estètica oposades, que demostra la diversitat de la creació musical del nostre país", explica Xavier Puig, director del festival de Pasqua de Cervera, sobre la tria dels músics homenatjats d'aquesta edició.

La segona part del concert estarà formada per obres de Joan Albert Amargós. Serrat simfònic i la cantata Mil·lenàrium per a cor mixt, cor infantil, soprano i orquestra, són les peces que sonaran. "Volíem fer un concert festiu de celebració. La personalitat musical del compositor Joan Albert Amargós s'hi adeia perfectament i per això el vam convidar a dirigir una part del concert", afegeix Xavier Puig. Una de les veus que sonaran en aquest concert serà la de Roger Mas: "Vam pensar que el cantant seria una veu ideal per a aquestes cançons". 

El concert tindrà lloc al Paranimf de la Universitat i les entrades es poden aconseguir aquí. El festival durarà fins al 4 d'abril, dia en què actuaran el Cor Lieder Càmera amb Lídia Pujol, per tancar el festival. El cartell complet es pot consultar aquí
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz