Sopa de Cabra ven 5.000 entrades dels tres concerts

Es crea a Facebook una pàgina i una comunitat que demanen el retorn del bateria Pep Bosch

| 01/04/2015 a les 15:00h

La culminació de la gira serà la publicació d'un nou disc, quinze anys després del darrer, que està previst que es publiqui el mes de novembre amb un segell català. La nova formació del grup ha prescindit del bateria original Pep Bosch que ha agraït al seu facebook les notes de suport perquè torni als escenaris, però anuncia que ara per ara no vol fer declaracions: "Moltes gràcies pel vostre recolzament i encara que de moment no diré res sobre el tema... suposo que ja entendreu el meu comportament". 
Sopa de Cabra Foto: Xavier Mercadé

El misteri del Pont de Pedra de Girona va ser revelat el passat 28 de març. Sopa de Cabra va actuar al terrat de l'Oficina de Turisme en directe davant les més de dues mil persones que van assistir a la cita. L'ocasió també va servir per estrenar la tercera edició del festival Strenes, però no serà l'únca en què es podrà veure la banda gironina en directe durant el 2015. 

El Festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, les Santes de Mataró i el Festival Internacional de Música de Cambrils són, de moment, les tres dates que han donat a conèixer de la Gira 3, 2, 1... comença el compte enrere. De moment ja han venut més de 5.000 entrades, que seran el preàmbul de la gravació del nou disc, el primer després de quinze anys. 

L'any 2011 engegaven una minigira, que va tenir un gran èxit. Quinze anys després de l'última vegada que van entrar a l'estudi assumeixen el repte d'enregistrar el seu "millor disc": "El món ha canviat molt en els últims quinze anys, i malgrat els canvis hi ha moltes cançons del nostre repertori que són tan vives com llavors. Fer cançons que puguin conviure amb aquelles és un gran repte", explica Gerard Quintana, vocalista del grup. 

La posada a escena, tal com explica el mateix Quintana, serà de les més espectaculars que han tingut fins al moment. A més, per a aquest directe hi ha canvis en la formació. Xarim Aresté, que va ser a la gira del 2011, ara no hi serà perquè està preparant el seu nou disc, cosa que també passa amb Pep Bosch (bateria) i Edu Font (teclista). 

Igual que els Beatles i U2, van pujar a tocar en un terrat, en una proposta de l'Ajuntament de Girona i del Festival Strenes: "Ens ho vam pensar i vam decidir que podia ser una bona manera de canviar una avorrida roda de premsa per un concert sorpresa, al mateix lloc on ens vam conèixer i que ens servia de punt de trobada fa més de trenta anys. I fer partícip directament el públic d'aquest esdeveniment". 
Arxivat a: Enderrock