L'abril és temps de revolució

La Dharma i Ebri Knight, coprotagonistes de la portada

| 01/04/2015 a les 07:00h

La formació de Sants celebra el quarantè aniversari, i aquest mes iniciarà una gira molt especial que els durà arreu del territori. És per això que Enderrock ha demanat l'opinió a 40 músics i personatges populars per elaborar una tria de les 20 millors cançons de la formació de Sants. L'altra cara d'Enderrock crema amb Ebri Knight, i amb la revista es distribueix el seu tercer disc, Foc! (Maldito Records).
Portada i contraportada del número 235 Foto: Arxiu Enderrock

El 10 d'abril la Companyia Elèctrica Dharma obrirà una nova edició del festival Strenes, i a més començarà la gira per celebrar 40 anys d'eufòria col·lectiva, un llegat essencial de la història cultural dels Països Catalans. L'empremta que ha deixat la banda queda reflectida en la infinitat d'himnes latents en la memòria dels catalans. La trajectòria de la formació s'explica en un reportatge que viatja a través de les quatre etapes amb què la Dharma ha teixit una banda sonora de país. 

Per commemorar les quatre dècades Enderrock ha elaborat un repertori de 20 cançons a partir de 40 opinions de personalitats del món de la cultura, periodisme i altres personatges de la vida pública: Maria del Mar Bonet, Muriel Casals, Àngel Casas, Joan Dausà, Núria Feliu, Llibert Fortuny, Joan Laporta, Gay Mercader, Gerard Quintana, Carles Puigdemont, Joan Reig, Josep Roca, Anna Simó... 

Els coprotagonistes d'aquest mes són els maresmencs Ebri Knight. Presenten el seu tercer disc, Foc! (Maldito Records), que s'encarta amb l'exemplar de la revista. Al nou treball rock i punk es mesclen amb la música tradicional, amb l'element incendiari com a símbol de regeneració i purificació, tota una revolució transversal que pren com a grans referents les passes d'Obrint Pas.

També hi descobrim noves veus de l'escena com Els Flipats, Kevin Ros, Joan Rovira Pau Brugada, i l'actualitat musical també ve marcada pels nous treballs d'El Pèsol Feréstec, Tiger Menja Zebra, Ferran Palau, Inventari, The New Raemon, Élena i Cris Juanico

S'acosta l'estiu i els festivals ja van traient el cap: Cap Roig, Telecogresca, BandAutors, Sónar, (a)phònica de Banyoles i Strenes de Girona (amb l'especial inaguració sorpresa de Sopa de Cabra).

Books 'n Roses
L'abril és època de revolucions i també de llibres i roses. És per això que la secció literària se centra en les novetats que arribaran a les llibreries per Sant Jordi, com ara Jaume Sisa, el comptador d'estrelles (Empúries), el cançoner comentat de David Carabén (Mishima), els relats de Santi Balmes (Love of Lesbian) o els apunts autobiogràfics de Manel Joseph, El nét vigilant. La plateria i altres retalls (Edicions Els Llums).
Arxivat a: Enderrock