Els noms del Cruïlla 2015

Kendrick Lamar, Laurin Hill i Cocorosie tanquen el cartell del festival barceloní

| 14/04/2015 a les 15:00h

42 artistes de 16 nacionalitats diferents actuaran en una nova edició del Cruïlla. L'organització ha confirmat el cartell final amb un nou cap de cartell: el hip-hoper nord-americà Kendrick Lamar. A més, Barcelona també rebrà la visita exclusiva a l'Estat espanyol d'Aloe Blacc, Of Monsters and Men, Emeli Sandé, Archive i Cocorosie.
Kendrick Lamar Foto: Arxiu Festival Cruïlla

Del 10 al 12 de juliol, el festival Cruïlla s'instal·larà de nou al Parc del Fòrum de la capital catalana, en una edició que destaca per la seva preferència en la música negra. Considerat l'artista del moment, Kendrick Lamar encapçala el cartell, i serà l'única oportunitat per veure'l a l'Estat espanyol en la presentació del nou disc, To Pimp a Butterfly.

Per primera vegada en solitari, Laurin Hyll, la fundadora de TheFugees, visitarà la ciutat. És tota una reina de la mescla de música jamaicana i americana, una explosió de hip-hop i soul. Tota una exclusiva la qual se sumen Aloe Blacc, Of Monsters and Men, Emeli Sandé, Archive i Cocorosie.

Tots aquests noms se sumen al cartell dels ja confirmats Jamie Cullum i Damian 'Jr' Marley, Franz Ferdinand i Sparks (en un concert doble amb repertori de les dues bandes), Capital Citiies, Asaf Avidan, The Cat Empire, Caravan Palace, Dub Inc., O Rappa, Kiril Djaikovski, Zuco 103, Vintage Trouble, Xavier Rudd, Le Peuple de L'Herbe, Toundra i Carlos Sadness.

La secció catalana del Cruïlla inclourà les actuacions d'Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien, Ferran Palau, Furguson, Coriolà, Miquel Serra, Los Retrovisores, The Gramophone Allstars Big Band, Els Catarres, Seward, Línia Maginot, Mi Capitán i el darrer concert a casa d'El Puchero del Hortelano.

A la presentació s'ha desglossat la programació per dies. El preu dels abonaments per als tres dies del festival és de 70 euros.
Arxivat a: Enderrock