Festival de música i vi

Sanjosex actuarà aquest vespre al Born de Cançons acompanyat d'un tast de vins empordanesos

| 17/04/2015 a les 15:00h

El Festival (BankRobber, 2014) de Sanjosex arribarà aquest vespre al cicle barceloní, una experiència musical que marida amb les DO més reconegudes del territori. Com a mestre de cerimònies, el bisbalenc Carles Sanjosé s'acompanyarà de tres vins de DO Empordà: dels cellers La Vinyeta ('Puntiapart'), Castell de Perelada ('5 finques') i Empordàlia ('Sinols criança').
Sanjosex Foto: Xavier Mercadé

La música de Carles Sanjosé s'ha inspirat sempre en l'Empordà que l’ha vist néixer i on encara viu avui. Les històries viscudes, pròximes, els relats autèntics i el paisatge empordanès han format part de les lletres de les seves cançons. És una identitat única, de contrastos, colors i olors.

La tramuntana, el sol, els camps, els estius de gent, les Gavarres, que fan passar de la serenor a l'alegria, al ritme, a l'energia de la música de Sanjosex. Són paisatges de gran bellesa que conviden a gaudir però també a pensar, a parlar de la vida, de les relacions entre les persones, dels bons moments i dels que potser no ho són tant. Sentiments diversos, com la diversitat, l'heterogeneïtat dels terrenys sorrencs, àrids, situats des del nivell del mar fins a un màxim de 260 metres d'altitud.

A la plana, terrenys on el sòl és de naturalesa al·luvial, de pissarra o granític. És aquesta riquesa de sòls la que permet a Castell de Perelada recollir en una àrea reduïda de terreny i a cada verema raïm amb una amplíssima gama de matisos. Els seus són vins complexos i plens de caràcter com el 5 Finques, elaborat amb set varietats, i que acompanyarà la música del bisbalenc un cop s'acabi el concert.

La proposta del celler Empordàlia, localitzat entre quatre punts cardinals que contenen tres parcs naturals, és el vi
Sínols Criança, elaborat amb dues varietats, i que expressa la feina del pagès, de la terra. Aquesta cooperativa neix de la fusió de les de Pau, Roses i Vila Juïga, i permet així disposar d’un bon patrimoni de vinyes ben diferents. El canvi de rumb que ha esdevingut el Festival de Sanjosex també es pot associar a la proposta Puntiapart del celler La Vinyeta.

Les entrades per al concert de Sanjosex al Born de Cançons es poden obtenir en el següent enllaç. Més enllà d'aquesta cita, el bisbalenc actuarà el 24 d'abril a Cassà de la Selva i un mes més tard, el 24 de maig, a la sala Kursaal de Manresa.




Arxivat a: Enderrock