S'acaba la primera fase del Sona 9

Un total de 120 grups i artistes s'han inscrit a la quinzena edició del concurs

| 17/04/2015 a les 12:30h

Després de dos mesos de convocatòria, més d'un centenar de grups i solistes d'arreu dels Països Catalans s'han presentat a la quinzena edició del concurs de maquetes Sona 9, la plataforma més important de la música emergent en català, organitzada per Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat.cat i Televisió de Catalunya, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el patrocini d'Estrella Damm. El proper dijous 23 d'abril, diada de Sant Jordi, es faran públics els 18 grups i artistes classificats per a la següent fase i que també competiran per guanyar el Premi Popular - Canet Rock 2015.


El proper dijous 23 d'abril és la data escollida per l'organització per fer públic el nom dels 18 classificats de la quinzena edició del Sona 9, que enguany ha aconseguit reunir un total de 120 grups i artistes que han presentat les seves cançons en català a la plataforma web www.sona9.cat. Els grups i artistes que seleccioni el jurat –integrat per membres d'Enderrock, iCat.cat, Televisió de Catalunya i Canet Rock– passaran directament a les següents fases del concurs i –com a novetat d'aquesta edició– participaran en el premi per votació popular que els permetrà actuar al festival Canet Rock 2015.

Premi Popular Sona 9 - Canet Rock
La votació dels 18 candidats al Premi Popular Sona 9 - Canet Rock estarà activa des del 23 d’abril fins al 8 de maig, de manera que el públic podrà votar el seu grup preferit a través del web del concurs, www.sona9.cat. Els quatre artistes que hagin obtingut més suport actuaran a la primera final en directe a l’Antiga Fàbrica Damm el dijous 14 de maig, on el públic assistent podrà decidir amb el seu sufragi la banda emergent que actuarà al festival Canet Rock 2015.

El premi per votació popular també inclou 1.000 euros en material musical i una actuació promocional al Centre Cultural Blanquerna de Madrid amb totes les despeses pagades. 

Podeu escoltar tots els grups i artistes que s'han presentat al Sona 9 2015 al web del concurs.

Concerts preliminars a l'Espai Jove La Fontana
Els 18 grups seleccionats pel jurat continuaran endavant en les següents fases del concurs, i hauran de fer una actuació de 20 minuts davant del públic i d'un jurat especialitzat els dies 11 i 25 de juny i 2 de juliol a l'Auditori de l'Espai Jove La Fontana de la Vila de Gràcia. D'aquests concerts s'elegiran els 9 grups semifinalistes del Sona 9 2015, que presentaran les seves cançons al Mercat de Música Viva de Vic, el BAM de Barcelona i l'Acústica de Figueres.

Les següents fases del concurs seran cinc concerts acústics a iCat.cat i l'enregistrament d'un tema amb un productor i un assessor professionals als estudis La Bucbonera. La final del Sona 9 se celebrarà el mes de novembre a la sala Apolo de Barcelona, i el guanyador rebrà com a premi la gravació i edició d'un disc amb un productor professional, un contracte discogràfic i promocional i una gira de concerts. Els finalistes podran enregistrar un EP digital i actuar en diversos concerts promocionals.
Arxivat a: Enderrock