Un concert únic d'Inadaptats

Entrades esgotades per a l'actuació d'aquest vespre en el 25è aniversari de la banda

| 18/04/2015 a les 15:00h

Vilafranca del Penedès tornarà a vibrar aquesta nit amb les cançons d'Inadaptats. El 28 de maig del 2005 el grup es va acomiadar a dalt del mateix escenari, a la zona esportiva de la seva ciutat natal. El concert d'avui serà únic i irrepetible i la banda celebrarà un quart de segle de punk i hardcore combatiu. 
Inadaptats Foto: Xavier Mercadé

El concert del 25è aniversari del naixement d'Inadaptats s'emmarca en un context social i polític per al país clau que el grup ha volgut reivindicar: "Quan vam decidir retrobar-nos vam pensar que valia la pena sortir i deixar la nostra empremta. Portem molts anys sent independentistes, i ara que les coses pinten millor volíem participar del procés a la nostra manera", valora el cantant Àlex Vendrell.

Per celebrar el quart de segle han convidat companys i amics del món de la música a l'escenari: el cantant basc Fermin Muguruza, el cantant de KOP Juan Ramón Rodríguez 'Juanra', i Miquel Gironès (Obrint Pas) acompanyat d'un conjunt de grallers i membres de grups de la comarca, com ara Conflicte, Cor Fort i Answer

Ja no queden entrades per al concert i la banda no es planteja una segona data. Concert únic i irrepetible: "La veritat és que ens ha sorprès, ens pensàvem que seria un concert d'estar per casa, però ens ha posat el culet apretat. Hi ha molta gent jove que no ens ha vist mai, i per a qui formem part del que els han explicat els pares o germans; per edat no ens han vist en directe".

"Enyorança, emocions i records." Així han viscut els preparatius del concert, explica Àlex Vendrell. A la cita també tindran present el 50è aniversari de la mort de Malcom X, les idees del qual van marcar la banda; els 20 anys de la mort de Guillem d'Efak, i en especial Ovidi Montllor. Inadaptats va versionar una quinzena de cançons del cantautor d'Alcoi al disc Homenatge a Ovidi (Bullanga Records, 2004), i coincidint amb la commemoració de la mort de l'artista dedicarà tot un bloc de concert al valencià. 

El retrobament d'aquest vespre, però, només reunirà la banda per a l'ocasió: "De tant en tant surten coses com La Fera Ferotge, però ens tornem a amagar ràpid. No tornarem a engegar Inadaptats, forma part de la nostra història, però tenim clar que no", conclou Vendrell. Alguns dels membres estan immersos en altres projectes, com ara el grup hereu de la mítica banda, una proposta rockera amb el nom d'Eina.
Arxivat a: Enderrock