El pont més musical

L'agenda de concerts per gaudir-ne arreu del territori

| 30/04/2015 a les 15:00h

Amb l'arribada del bon temps, la música no s'atura i el pont de maig arriba carregat de propostes: des del Viña Rock fins al festival In-somni de Girona, passant per les festes dels pobles i ciutats d'arreu del territori. Són uns dies de festa perfectes per gaudir d'una bona dosi de música arreu del país! 

Coriolà Foto: Juan Miguel Morales

El mític festival de Villarobledo i Albacete, el Viñarock, arriba a la vintena edició. Del 29 d'abril al 2 de maig es podrà gaudir de més de noranta artistes en directe, entre els quals La Gossa Sorda, que ha anunciat la retirada definitiva dels escenaris; Aspencat, fent el compte enrere perquè el seu següent disc vegi la llum, o Zoo, immers en la seva primera gira, presentant Tempestes vénen del sud (Propaganda pel Fet!, 2014). 

Nyandú, Morgat Morgat i Coriolà són els protagonistes del festival itinerant LAV Fest, que fa gira pel territori català per portar la festa arreu del país. Banyoles i Torelló han estat les primeres parades, i arriba a l'Apolo amb ganes d'oferir tres hores de música sense parar. Les ciutats escollides no han estat casualitat, perquè són les de procedència de les bandes, i aquest cop toca fer d'amfitrió a Coriolà

Girona també serà ciutat musical, perquè el pont de maig llança el tret de sortida a la dotzena edició de l'In-Somni, el festival internacional de música independent de Girona, del 30 d'abril al 2 de maig. El passeig de la Copa serà l'escenari del rhythm'n'soul de The Excitements i la gira dels trenta anys de The Godfathers, entre molts altres. 

Breda es vesteix de gala, perquè l'1 de maig arriba L'Hora del Pati. Hi actuaran Núria Graham, Joan Colomo i Nyandú. També serà cap de setmana de festa a Montagut, que celebra la festa major del poble amb un cartell de luxe. Algunes de les propostes d'aquesta festa major són Hora de Joglar (30 d'abril) presentant Gira el temps (RGB Suports, 2015), Brams en plena gira del 25è aniversari, Itaca Band (1 de maig) amb Temerario (Propaganda pel Fet!, 2015) i Pastorets Rock (2 de maig) adaptant el cançoner popular català als ritmes més actuals. 

Barcelona també engega un nou cicle i s'omple de música negra. Blackcelona Explosion! comença el diumenge 3 de maig al Jamboree Jazz Club, amb una reunió dels millors músics barcelonins per homenatjar Jimmy McGriff, teclista i impulsor del Hammond B3. Hi haurà música fins al 19 de juny. 

Qui no vulgui sortir de casa tampoc té excusa per no gaudir de la música aquest cap de setmana. De mujer a mujer és el concert online que proposa la Fundació Vicente Ferrer: un espectacle que es podrà seguir a partir de demà, 28 d'abril, fins al 13 de maig des de qualsevol punt del món. S'hi podrà escoltar entre altres Andrea MotisMercheElectric Nana o Mala Rodríguez, i tots els beneficis es destinaran a millorar la realitat de la dona a l'Índia rural.
Arxivat a: Enderrock