El teixit musical de l'Anòlia

La 27a edició se celebrarà de l'11 al 26 de juliol a Igualada

| 29/04/2015 a les 11:30h

El festival Anòlia reuneix un any més el reflex de la música que ressona actualment als Països Catalans. Durant quinze dies lgualada teixirà una programació diversa i per a tots els públics: des d'Aspencat, Els Catarres, Núria Graham, Joan Dausà i La Pegatina, fins a la veu de Big Mama i la transmissió en directe de l'òpera La Traviata.
Aspencat Foto: Arxiu

La 27a edició de l'Anòlia vestirà Igualada, ciutat de tradició tèxtil, d'un bon teixit musical de l'11 al 26 de juliol. Les textures seran ben diverses: rock, indie, pop d'autor, mestissatge, blues i fins i tot òpera. El tret de sortida inclourà la prèvia del European Balloon Festival, on actuaran l'Orquestra Plateria i Aspencat. Amb quaranta anys a l'esquena, la formació essencial a les festes majors de Catalunya s'acomiada dels escenaris, i Igualada serà parada obligada. Els valencians Aspencat publicaran nou disc al setembre, però seguiran amb els directes aquest estiu amb la gira El compte enrere.

Un dels plats forts del cartell són els concerts als jardins de La Sala, a càrrec d'Ebri Knight, La Pegatina, Joan Dausà, The Crab Apples, Núria Graham i Els Catarres. A més, també tindrà lloc la segona edició de l'Anòlia Xics, amb un espectacle dedicat als més petits a càrrec de The Penguins. A través del projecte Reggae per xics, la banda de Sant Feliu de Llobregat acosta les cançons més populars a ritme sincopat.

Tota la música té cabuda al festival igualadí, i enguany a l'Amfiteatre de l'Estació Vella es transmetrà en directe una de les òperes més cèlebres i populars: La Traviata de Giuseppe Verdi. L'obra es representarà al Gran Teatre del Liceu, i des d'Igualada se seguirà a la fresca i a través d'una pantalla gegant.

El pati de la Igualadina Cotonera rebrà la programació de l'Anòlia a la Fàbrica: la dama del blues Big Mama, els barcelonins The Velvet Candles i les propostes locals de rumba i fusió de Son Dlaire, JoKB i Els amants de Lulú.

Les entrades i els abonaments per al festival ja es poden trobar des d’aquesta mateixa setmana en aquest enllaç. A Igualada també es poden adquirir en els següents punts físics: la botiga Posa’l Disc (Pl. del Rei, 1), Events (C. Tarragona, 31, baixos) i Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada (C. Garcia Fossas, 2).
Arxivat a: Enderrock