La gira d'Ojo de Buen Cubero

Presenten el seu primer disc titulat 'Sóc'

| 05/05/2015 a les 06:59h

Quan el novembre del 2012 Ojo de Buen Cubero feien el primer concert, poc es pensaven que es trobarien immersos en una gira com la que estan fent. 'Sóc' (autoeditat, 2015) és el primer treball de la banda de Sants, i el presenten en escenaris de tot el territori: des de les festes universitàries de Mundet i Bellatera fins al barri de Gràcia, Navas i l'Hospitalet de Llobregat.
Ojo de Buen Cubero Foto: Arxiu del grup

Fa poc més de tres anys que un grup d'amics, que tenien el barri de Sants com a punt de trobada, van decidir agafar els instruments per crear la seva música. "El nostre pirmer concert va ser el novembre del 2012, i només érem un baix, un guitarra i cantant i un bateria. Vam veure que el projecte s'anava fent més seriós... van començar a sorgir els primers temes, concerts a fora de la ciutat... i vam decidir treure un EP", expliquen. Desvetlla (autoeditat, 2013) va ser el resultat d'aquests primers anys. 

Després de tot aquest recorregut, Ojo de Buen Cubero se segueix definint com "un grup d'amics que té com a punt en comú la música". Beuen de les bandes de mestissatge actuals, com Txarango, Aspencat o Ítaca Band, però no volen deixar de banda les lletres de cantautors com Silvio Rodríguez, Sabina o Lluís Llach: "És la música amb què hem crescut, i ara és la que volem donar al món. És tan transparent com això". 


Sóc (autoeditat, 2015) és el seu primer llarga durada, amb nou cançons fetes per ells mateixos: "La lletra i la melodia, amb els acords bàsics, són d'en Miquel (veu i guitarra). Podríem dir que ell porta l'esquelet, i la resta del cos el fem entre tots al local". La jove banda vol que les cançons siguin el fruit de les seves experiències, les que els han fet qui són, barrejades amb ritmes molt cantables. "Donem molta importància al que diem, perquè la música és un gran canal de comunicació", comenten. 

El disc va ser gravat als Estudis Ground de Cornellà de Terri, amb Jaume Figueres i Jordi Clemente. "Va ser genial, perquè dormíem allà, i això ens va permetre apartar-nos del món per dedicar-nos a gravar i que sorgissin les idees", expliquen. Per al disc han rebut diverses col·laboracions, entre les quals hi ha Bonobos, Txarango, el poeta Joan Camps, VaDeBo o Möndo Loco


"Hem apostat per la descàrrega lliure perquè volem que el disc arribi a tothom, que a la gent no li costi escoltar-nos. Sabem que és tremendament fàcil obtenir la música gratuïta d'una altra manera, mitjançant internet. Per tant, ens aprofitem d'aquesta eina per arribar a l'abast de tothom", expliquen, i afegeixen que volen que continuï sent així i que la gent els vagi a veure en directe.

Precisament estan enmig d'una gira frenètica de presentació de l'àlbum. "És fort, perquè veus com vas fent gira i la gent respon, et coneix, et ve a veure... La gira està sent impressionant, veiem tots els llocs on anem a tocar i diem 'Carai! Qui ens ho hauria dit fa dos anys!' Només podem estar agraïts." Ojo de Buen Cubero portaran la seva música a Mundet demà (6 de maig), i després seran a la festa de la Universitat Autònoma (7 de maig), al Casal de Joves de Fontana (8 de maig), a la Festa Major de Navas (9 de maig) i a la sala 2 de la Salamandra (10 de maig).
Arxivat a: Enderrock