Granollers es prepara per al rock progressiu

'Dels clubs de jazz als camps de futbol: l'origen del rock progressiu a la península Ibèrica'

| 03/05/2015 a les 07:00h

El 9 de maig, la NauB1 de Granollers acollirà la segona edició de Pro-gra-ssiu, una jornada on es viatjarà a les arrels del rock progressiu.
Trajecte Final Foto: Arxiu

Dels clubs de jazz als camps de futbol: l'origen del rock progressiu a la península Ibèrica
 és el nom de la segona edició del Pro-gra-ssiu, impulsat pel periodista i activista cultural Àlex Gómez-Font i l'empresa cultural Brubaker. El proper diumenge 9 de maig la jornada anirà fins a les arrels del rock progressiu de l'Estat espanyol, que es troben en l'escena del jazz dels anys 60. L'objectiu és resseguir el camí de molts músics de jazz cap al rock més avantguardista i avançat. 

L'acte central serà una taula rodona, on hi haurà Tono Palacín (Mi Generaición), Manolo Elías (Tete Montoliu, Om), Jordi Soley (Companyia Elèctrica Dharma) i Jordi Sabatés, considerats testimonis directes del pas del jazz al rock progressiu, així com el periodista musical Karles Torra, expert en jazz i psicodèlia. 

La banda Trajecte Final interpretarà Ocells del més enllà (Picap / Actual Records, 2008), una obra del pianista i compositor Jordi Sabatés, clau del rock progressiu i la música moderna de cambra del país.

Soley Grup, encapçalat pel teclista original de la Companyia Elèctrica Dharma, Jordi Soley, també actuarà en la segona edició del festival. És una formació creada especialment per a l'ocasió, amb músics de primera línia que no se sabran fins al moment de l'actuació, i que repassaran els temes mítics del rock progressiu i de l'escena del rock laietà. La traca final la posaran diversos músics convidats, com Emili Baleriola o Toni Palacín, que improvisaran i interpretaran les peces més emblemàtiques del gènere al nostre país.

L'acte tindrà lloc a la NauB1 del centre de Creació i Difusió Musical de Roca Umbert de Granollers. Els horaris es poden consultar al web  de l'acte, on també es poden adquirir les entrades.
Arxivat a: Enderrock